Jurek

Junior Corporate Paralegal till Baker & McKenzie

Baker McKenzie är en internationellt topprankad advokatbyrå - och en av världens ledande inom affärsjuridik. Vi söker nu till teamet inom bolagsrättsgruppen en Paralegal som i nära samarbete med övriga kommer att bistå våra klienter i bolagsärenden.

 

Arbetsuppgifter

Bolagsrättsgruppen biträder såväl svenska som internationella klienter med diverse bolagsrättslig rådgivning och bolagsformalia.

Denna tjänst är varierande i omfattning och arbetstempo och innefattar bland annat följande uppgifter:

 

• Bistå (möjlighet att lära sig) i likvidationsprocesserna

• Upprätta handlingar för enklare årsstämmor/ styrelseändringar/ företagsnamnändringar

• Hjälpa till med att ta fram bolagshandlingar från Bolagsverket och andra register

• Hjälpa till i diverse olika registreringsärenden

• Ha koll på deadlines kring årliga bolagsformalia

• Sammanställa och uppdatera interna och externa databaser med bolagsrättslig information

• Hjälpa till med enklare omstruktureringar och liknande

• Lära sig att utföra och rapportera public search i samband med företagsförvärv

• På andra sätt hjälpa till som en del av teamet i samband med företagsförvärv

• Kontakt med byråns klienter i ovanstående frågor.

 

Din erfarenhet och kompetens

Till denna tjänst söker vi dig som har intresse för ovan uppgifter och som har relevant kunskap och rätt inställning och attityd till tjänsten. Du kanske har gått en Paralegal-utbildning, affärsjuridiskt program eller har annan motsvarande utbildning/arbetslivserfarenhet. Har du viss erfarenhet av byråverksamhet så är det meriterande men inget krav. Du arbetar obehindrat på engelska och svenska och är en van Office-användare, främst Word och Excel. Vi ser gärna att du är intresserad av att tillsammans med andra i teamet, testa och använda "legal tech" och andra verktyg som kan underlätta och effektivisera arbetet.

 

Din personlighet

Vi söker dig som har ett eget driv, högt engagemang och som trivs att arbeta självständigt som en del av ett välfungerande team. Du är van att hantera parallella projekt och har god prioriteringsförmåga. För att trivas i denna roll bör du ha ambitioner att utvecklas som Paralegal - att vilja utvecklas och lära. Du tar dig bäst fram om du har lite skinn på näsan och vågar ställa frågor när du inte förstår. Det ligger naturligt för dig att ta ansvar och du trivs i en tempofylld och dynamisk miljö som ställer lite extra krav på "attention to detail". Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering.

 

Du erbjuds

En utvecklande och varierad tjänst för dig som vill arbeta med ett ambitiöst och trevligt team i ett internationellt företag. Du får tidigt direktkontakt med byråns klienter och möjlighet att bygga långsiktiga relationer. Rollen innebär goda utvecklingsmöjligheter för rätt person. Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

 

Din ansökan

I denna rekrytering samarbetar Baker McKenzie med Jurek Rekrytering & Bemanning. Känner du igen dig i beskrivningen har du förmodligen hittat din drömtjänst så tveka inte att ansöka med CV och personligt brev redan idag. Då tjänsten ska tillsättas snarast möjligt kommer vi att göra urval och intervjuer löpande. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Kristin Nelson kristin.nelson@jurek.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Vi är ett sammansvetsat team på 125 personer i Stockholm med den internationella byråns alla fördelar. Vi sitter i trevliga lokaler centralt på Vasagatan 7 och erbjuder dig en stimulerande, inkluderande och trevlig arbetsmiljö. Tillsammans arbetar vi över rättsområden och landsgränser för att bistå våra klienter på bästa sätt. Baker McKenzie grundades i Chicago 1949 och idag är vi fler än 13 000 medarbetare på 74 kontor i 45 länder. I Sverige finns Baker McKenzie sedan 1991. Företagets svenska kontor är miljöcertifierat i enlighet med ISO 14001 och verksamheten är klimatneutral sedan 2020 (egen granskning).

 

Område

Stockholm

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 9 januari

Kategorier : Juridik Kontor & Administration


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Junior Corporate Paralegal till Baker & McKenzie