Jurek

Junior bolagsjurist till Solid Försäkring

Solid Försäkringsaktiebolag (publ.) (Solid Försäkring) är ett av de ledande nischförsäkringsbolagen i Norden inom sakförsäkringar och är sedan den 1 december 2021 noterat på Nasdaq Stockholm. Nu söker vi en junior bolagsjurist som erbjuds möjligheten att arbeta på en spännande och framåt arbetsplats med ett stort engagemang och högt tempo. Är du i början av din juristkarriär och har arbetat inom bland annat GDPR, då kan detta vara rollen för dig!

 

 

Arbetsbeskrivning

I din roll som junior bolagsjurist kommer du att agera som dataskyddsspecialist, styrelsesekreterare samt delta i det löpande juridiska arbetet inom Solid Försäkring. Du kommer att arbeta både självständigt och tillsammans med Head of Legal, som du kommer att rapportera till, samt i nära samarbete med olika stakeholders inom bolaget.

 

Som dataskyddsspecialist kommer du att driva det löpande dataskyddsarbetet inom Solid Försäkring. Exempel på arbetsuppgifter är utförande av konsekvensbedömningar av dataöverföringar (TIA), ge stöd till verksamheten vid utförande av konsekvensbedömningar (DPIA), incidenthantering, ansvara för underhåll och utveckling av system- och behandlingsregister samt löpande arbete med att tillvarata de registrerades rättigheter.

 

I rollen som styrelsesekreterare kommer du att ha kontinuerlig kontakt med bolagets styrelseledamöter och vara den som ser till att viktiga beslut etc. protokollförs inom styrelsen och i eventuella styrelseutskott på ett korrekt sätt. Vidare tillkommer även annan tillhörande administration kopplad till styrelsearbetet, såsom underhåll av bolagsformalia.

 

Inom ramen för det löpande juridiska arbetet kommer du att arbeta med diverse rättsliga frågor inom exempelvis kommersiell avtalsrätt, försäkringsrätt (inkl. försäkringsregulatoriska frågor), konsumenträtt, IT-rätt, marknadsföringsrätt och börsrätt. Utöver avtalsgranskning och upprättande av avtalsutkast etc. ingår det även att implementera nya/förändrade lagar, föreskrifter och interna regler i verksamheten. Avslutningsvis kan rollen även komma att omfatta arbete med M&A-projekt.

 

Placeringsort för tjänsten är Helsingborg.

 

 

Vem är du?

Vi söker dig som har en juristexamen eller motsvarande akademisk examen inom juridik med några års arbetslivserfarenhet som jurist. Vi ser gärna att du har erfarenhet från jurist- eller advokatbyrå, försäkrings- eller finanssektorn, konsultsektorn inom dataskyddsområdet eller Insure-/fintech. Du har allmän kunskap om regelverken inom de angivna rättsområdena, men besitter framför allt tidigare praktisk erfarenhet inom dataskyddsområdet. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet från och förståelse för försäkringsverksamhet och de risker som är förknippade med sådan verksamhet. Det är även meriterande om du har erfarenhet av kvalificerat arbete som sekreterare såsom styrelsesekreterare, VD-sekreterare eller annan liknande roll. Därutöver kan du kommunicera och uttrycka dig obehindrat på både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

 

Som person är du affärsinriktad, analytisk, noggrann och lyhörd. Vidare är du självständig och lockas av variationen med att få arbeta med "högt och lågt". Du har också en förmåga att prioritera bland olika krav och uppgifter i en snabbrörlig miljö. I rollen som junior bolagsjurist kommer dina kontaktytor vara många, både internt och externt, varför det är viktigt att du är en prestigelös person med hög social kompetens och utmärkt samarbetsförmåga. Därutöver är du en lösningsfokuserad person med hög integritet som tar stort ansvar för ditt eget arbete.

 

 

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder dig ett varierande och spännande arbete i en snabbrörlig miljö där du får arbeta självständigt och vara med och utveckla verksamheten. Vidare har vi en öppen miljö där idéerna slår gnistor och där vi är nyfikna och drivna. Du kommer även till fina lokaler belägna nära havet med tillgång till både gym och lunchrestaurang.

 

 

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Solid Försäkring med Jurek Rekrytering och Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Till din ansökan önskar vi att du bifogar examensbevis, inkluderande betyg, samt examensarbete. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via email utan ansökan sker via Jureks hemsida www.jurek.se. För frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Linn Marthinussen på telefon: +46 76 002 69 41 alternativt via email linn.marthinussen@jurek.se

 

 

Om verksamheten

Solid Försäkringsaktiebolag (publ.) är ett av de ledande nischförsäkringsbolagen i Norden inom sakförsäkringar och är sedan den 1 december 2021 noterat på Nasdaq Stockholm. Solid Försäkring har sedan starten 1993 huvudkontor i Helsingborg. Idag har vi 68 anställda och uppvisade premieintäkter om drygt 981 Mkr år 2021. Vi står under Finansinspektionens tillsyn.

 

Solid Försäkring säljer försäkringar inom segmenten Produkt, Trygghet och Assistans. Den huvudsakliga målgruppen för produkterna utgörs av privatpersoner som företrädesvis köper försäkringarna via våra partners i samband med att de inhandlar en produkt eller tjänst.

 

Läs mer om Solid Försäkring på: solidab.se 

 

Område

Helsingborg

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Helsingborg . Publicerat : 19 april

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Junior bolagsjurist till Solid Försäkring