Jurek

Interim redovisningsspecialist

Interim senior redovisningsspecialist till ett globalt världsledande industriföretag

 

Start omgående och varaktighet till augusti 2022

 

Är du senior i redovisning och vill fortsätta utvecklas? Nu har vi tjänsten för dig som vill jobba och fortsätta utvecklas inom redovisning i ett spännande bolag som är världsledande inom industriell teknik. Ett bolag som du säkert vill ha med på ditt CV.

 

Som senior redovisningsspecialist blir du en del av Finance/Accounting-teamet som idag består av nio kollegor och du rapporterar till Head of Finance. Att arbeta på hos denna internationella kund innebär att arbeta i en föränderlig och snabbrörlig miljö med täta deadlines.

 

Rollen innebär en stor möjlighet för dig som vill vara med och förbättra, och utveckla processer.

 

Du kommer i rollen att arbeta med redovisning som specialist och du bör vara beredd att arbeta som en god teammedlem och dela med dig av dina erfarenheter och kunskaper inom området. Kontaktytorna är många.

 

 

Arbetsuppgifterna kommer bestå av:

• Självständigt driva olika projekt samt vara delaktig i projekt både inom avdelningen och tillsammans med andra avdelningar kopplat till redovisning och rapportering

• Bokslutsarbete såsom kontoavstämningar, periodiseringar och rapportering i koncernredovisningssystemet

• Årsredovisningsarbete, dels upprätta vissa noter samt självständigt upprätta årsredovisning för ett/flera bolag som avdelningen ansvarar för

• Kostnadsställeuppföljningar och analys samt sammanställning till kostnadsställeägare

• Skattedeklarationer för ett/flera bolag som avdelningen ansvarar för

• Ta hand om inkommande förfrågningar, dvs svara och utreda

• Administration av olika slag som är förekommande på en ekonomiavdelning tex bankbehörigheter, fullmakter, protokoll etc

 

 

Vem är du?

Vi ser att du har en akademisk examen inom ekonomi.

Du har minst fem till sju års erfarenhet av redovisning i ett större börsnoterade bolag, och har grundläggande till goda kunskaper i IFRS-regelverket samt local GAAP. Dina färdigheter i Excel och är bra och du har stor systemvana - gärna av SAP.

Dessutom ser vi att du är flytande i tal och skrift, både på svenska och engelska.

 

Personliga egenskaper som driven, självgående, lyhörd, stödjande, analytisk, pedagogisk är viktiga egenskaper för att passa in i teamet och i denna roll.

 

 

Du erbjuds:

Ett intressant och lärorikt uppdrag med trevliga kollegor och en arbetsplats i Sickla.

 

I den här processen samarbetar kunden med Jurek Finance och vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult catharina.airiman@jurek.se. Då urvalsprocessen sker löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail.

 

Vi ser fram emot att höra från dig!

 

Område: Nacka

Anställning: Visstid

Omfattning: Heltid

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Nacka . Publicerat : 11 oktober

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Interim redovisningsspecialist