Jurek

Informationssäkerhetssamordnare till myndighet i Örebro

Nu söker vi en analytisk, strukturerad och lösningsfokuserad Informationssäkerhetssamordnare med förmågan att tänka övergripande och strategiskt. Är du den vi söker?

 

 

Arbetsbeskrivning

Informationssäkerhet är en prioriterad fråga för myndigheten och vi söker en informationssäkerhetssamordnare som ska samordna och utveckla arbetet inom området.

 

Det kommer att vara en nyckelfunktion på myndigheten och arbetar nära myndighetens säkerhetsskyddschef och IT-samordnare. Personen ingår även i den nationella organisationen för informationssäkerhetssamordnare och samverkar med kolleger på alla länsstyrelser, ingår i olika projekt/arbetsgrupper samt bevakar nationella projekt och initiativ. Informationssäkerhetssamordnaren ingår också i myndighetens informationssäkerhetsgrupp tillsammans med bland annat chefsjurist och dataskyddssamordnare.

 

Du ansvarar för att stödja verksamheten med rådgivning och vägledning gällande lagar som styr informationssäkerheten. I detta ingår bl a att utbilda organisationens medarbetare och säkerställa att de är uppdaterade inom området. I uppdraget ingår också att samordna och utveckla myndighetens ledningssystem för informationssäkerhet samt att arbeta med informationsklassning och genomföra riskanalyser.

 

 

Vem är du?

Vi söker dig som lyhörd och en naturlig relationsskapare som har lätt för att skapa goda kontakter. Du har en god förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Vidare ser vi att du är pedagogisk och skicklig på att kommunicera och anpassa sitt budskap till målgruppen för att skapa förståelse för det systematiska informationssäkerhetsarbetet på olika nivåer. Du ska också uppfylla följande;

 

• Högskoleutbildning inom relevant inriktning eller motsvarande utbildning och kompetens

• Arbetslivserfarenhet inom informationssäkerhetsområdet, minst ett (1) år och ett högt säkerhetstänk med intresse inom området.

• Meriterade är om du har arbetslivserfarenhet inom offentlig förvaltning, erfarenhet inom IOS 27000 samt av informationsklassning och riskanalyser.

 

För uppdraget krävs en förmåga att anpassa arbetssättet och agera utifrån organisationens värderingar samt att du kan se olika perspektiv, tolka och agera utifrån förändringar och sammanhang. Det innebär att personen behöver ha integritet, ett högt säkerhetsmedvetande och stor förmåga att fokusera på uppgiften genom att prioritera och planera arbetet.

 

 

Du erbjuds

Ett konsultuppdrag på heltid med start i oktober och löper tom. september 2022. Du kommer att bli anställd av Jurek Rekrytering & Bemanning och vara uthyrd till vår kund. Vid frågor angående tjänsten är du varmt välkommen att kontakta konsultchef Kajsa Lidén via mail: kajsa.liden@jurek.se

 

 

Om verksamheten

Jurek Rekrytering & Bemanning är ett starkt växande företag med fokus på flexibla och kundanpassande rekryterings- och bemanningslösningar. Genom vårt nytänkande och entreprenöriella arbetssätt är vi unika i Sverige idag. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, administration samt marknad och management.

 

Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

 

Område: Örebro

Anställning: Visstid

Omfattning: Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Örebro . Publicerat : 30 augusti

Kategorier : Data & IT Kontor & Administration


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Informationssäkerhetssamordnare till myndighet i Örebro