Jurek Bemanning

HSB SKÅNE söker jurist

Om verksamheten
HSB Skåne satsar framåt och utvecklar hela tiden verksamheten för att på bästa sätt tillgodose kundernas behov. Verksamhetsidén är att utveckla attraktiva boendemiljöer genom nyproduktion av bostäder, genomföra ombyggnationer och reparationer samt tillhandahålla ett brett utbud av förvaltningstjänster för bostadsrättsföreningar. Vi arbetar ständigt med vårt varumärke och i detta ingår att vi har en kompetent och motiverad personal som trivs på sin arbetsplats. Därför satsar vi mycket på internutbildning, trivselaktiviteter och att miljön är så innovativ som möjligt. HSB Skåne har 160 medarbetare som verkar i 17 kommuner i Skåne. Marknadsområdeskontor finns i Lund, Eslöv, Ystad, Hässleholm och Kristianstad.

Arbetsbeskrivning
Nu söker vi en jurist till juristavdelningen på vårt huvudkontor i Lund. Du kommer arbeta brett inom det fastighetsrättsliga området med fokus på bostads-, hyres, entreprenad- och föreningsrätt och hantera många parallella ärenden inom dessa områden. Arbetsuppgifterna består i att hjälpa bostadsrättsföreningar och andra fastighetsägare genom rådgivning, utbildning och ombudskap i preventivt syfte och i tvister. Ärenden kan t.ex. handla om störningar, skador i fastighet och ansvarsfördelning, reglering av olika upplåtelseformer och föreningsrättsliga ordningsfrågor. Till din hjälp finns internt specialister inom fastighetsekonomi, byggnadsteknik, entreprenad och energi. Resor inom Skåne förekommer i tjänsten och arbete kvällstid förekommer i samband med utbildningar, bolagsstämmor och andra möten.

Vem är du?
Du har juristexamen och några års erfarenhet, exempelvis från advokatbyrå, domstol eller annat för tjänsten relevant arbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av fastighetsrättsliga området och det är meriterande om du har notariemeritering och processvana. Du har mycket goda kunskaper i svenska och förmåga att kommunicera obehindrat i tal och skrift på olika nivåer. Du är van att arbeta självständigt och är lösningsorienterad i ditt arbete. Eftersom en stor del av arbetet består i att ge rådgivning och hålla utbildningar, är det viktigt att du är kommunikativ, pedagogisk och har en förmåga att förklara juridiska frågeställningar på ett lättbegripligt sätt. Som person är du orädd och prestigelös. Vidare är du serviceinriktad och har förmåga att bygga relationer. Då resor i tjänsten förekommer i tjänsten förutsätter vi att du har körkort.

Du erbjuds
Du erbjuds en dynamisk roll med stor frihet under ansvar. Arbetsplatsen präglas av en prestigelös företagskultur och arbetsgivaren strävar efter att upprätthålla balans i tillvaron mellan arbete och fritid. HSB Skåne värnar om att medarbetarna ska trivas och satsar därför på internutbildning, sociala aktiviteter och på att premiera nytänkande. Besök gärna vår hemsida www.hsb.se/skane
 för mer information om vår verksamhet.

I denna rekrytering samarbetar HSB Skåne med Jurek Rekrytering och Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande ser vi gärna att du skickar in dina ansökningshandlingar via Jureks hemsida www.jurek.se så snart som möjligt. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Agnes Smedberg på 0702-917046 alternativt agnes.smedberg@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Område:
Lund
Skåne län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Agnes Smedberg

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 22 december . Arbetsort : Lund . Publicerat : 22 november

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb HSB SKÅNE söker jurist