Jurek

HR-specialist med inriktning arbetsmiljö

Södertörns brandförsvarsförbund ansvarar för räddningstjänst och kommunala säkerhetstjänster för de som bor och vistas i Botkyrka, Ekerö, Haninge, Huddinge, Nacka, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Södertälje och Tyresö kommun. Från och med hösten 2019 sköter vi även larm och ledning för Sörmlandskustens räddningstjänst. Vårt uppdrag är att bidra till att kommuninvånare känner sig trygga och säkra i sin kommun.

 

Södertörns brandförsvarsförbund arbetar aktivt för att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och som ger lika möjligheter för alla. Vi strävar efter en arbetsplats där olikheter tas tillvara och allas lika värde är självklart. En jämställd arbetsplats fri från kränkningar är en rättighet. Vi går nu in i en ny fas och är i behov av att tillsätta en HR-specialist med inriktning arbetsmiljö. Är det dig vi letar efter?

 

 

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Som HR-specialist förväntas du utveckla och säkerställa arbetet och processerna inom i första hand arbetsmiljö i vilket det systematiska arbetsmiljöarbetet med alltifrån riskbedömningar till rehabfrågor ingår såväl som jämställdhets- mångfalds- och diskrimineringsfrågor. I arbetet ingår också att arbeta med och ge stöd till förbundets chefer och medarbetare i olika typer av HR-frågor och processer.

 

Du kommer att självständigt, men i nära dialog med HR-chef, ansvara för arbetsmiljöarbetet inom förbundet. Du rapportera till HR-chef och tillsammans med ytterligare tre kollegor inom HR utgöra en del av HR-funktionen. Att det skall vara roligt att gå till jobbet och att skratta tillsammans ser vi som en självklarhet.

 

Övriga arbetsuppgifter

• Ta fram/revidera strategier, instruktioner, manualer m.m. inom HR-området

• Utveckla och utbilda chefer samt blivande chefer i HR-processer

• Samverka med skyddsorganisation och fackliga förtroendevalda inom arbetsmiljöområdet och övriga HR-området

• Projektleda HR-relaterade projekt

• Bistå HR-chefen i utvecklingen av HR-arbetet inom förbundet

 

 

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av arbetsmiljöarbete. Du har högskoleutbildning inom HR, arbetsmiljö eller motsvarande och goda kunskaper om relevant lagstiftning. Du har erfarenhet av att ta fram processer och rutiner samt stötta/vägleda/utbilda chefer inom området. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har lätt att få medarbetare med dig.

 

Du trivs i en roll med eget ansvar och att jobba med förbättrings- och förändringsarbete, framförallt inom arbetsmiljöområdet.

 

Som person är du samarbetsorienterad, analytisk och har en god förmåga att arbeta strukturerat. Du är kommunikativ och trivs i en bred verksamhetsnära roll som innebär att arbeta både strategiskt och operativt.

 

Din datavana är god och erfarenhet av HR-system inom HR-området är meriterande. Meriterande för rollen är projektledning.

 

 

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Vi är Sveriges mesta räddningstjänst. Vi har ett samhällsansvar som vi gillar och vi tar vårt uppdrag ett steg längre. Vi gör alltid lite mer än vad som förväntas av oss, strävar alltid mot att göra vårt bästa och med glädje delar vi med oss av vår kunskap. Vi arbetar alltid utifrån att de vi möter, verkar för och samarbetar med ska uppleva den bästa, tryggaste och säkraste servicen i en miljö som präglas av tillit. Ett hållbart samhälle är det bästa samhället och det skapar vi tillsammans.

 

I rollen som HR-specialist erbjuder vi dig att bli en del av en stark gemenskap och bidra till att vi tillsammans kan fortsätta skapa trygghet och säkerhet för de människor vi dagligen möter i samhället.

 

Här erbjuds du en tjänst där du handleder, utvecklar och utbildar chefer och blivande chefer inom arbetsmiljöområdet i första hand, i övriga HR-processer i andra hand.

 

 

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning, med start enligt överenskommelse. Våra officiella arbetstider är må-to 07.30-16.30 fred 07.30-15.00 med möjlighet till flextid. Tjänsten är placerad i trevliga lokaler med närhet till goda kommunikationer i Vårby – men du kommer att kunna arbeta viss del på distans men också ute på våra distrikt (stationer) inom våra medlemskommuner så körkort är ett krav och gärna tillgång till egen bil.

 

I samband med anställning kommer vi att göra vissa bakgrundskontroller. Vi kommer bland annat att be om ett utdrag ur Polismyndighetens belastningsregister.

 

 

Ansökan

I rekryteringsprocessen samarbetar Södertörns brandförsvarsförbund med Jurek Rekrytering & Bemanning. Notera att vi inte tar emot ansökningar via e-post. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria von Sterneck på telefonnummer 073 70 771 70 alternativt maria.vonsterneck@jurek.se.

 

Fackliga kontaktpersoner inom Södertörns är Mikael Nygren, Ledarna, mikael.nygren@ledarna.se, Jennifer Neilson, Kommunal, jennifer.neilson@sbff.se och Sebastian Levin, Sveriges Ingenjöre, sebastian.levin@sbff.se

 

Område: Huddinge

Anställning: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Huddinge . Publicerat : 22 april

Kategorier : HR & Organisation


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb HR-specialist med inriktning arbetsmiljö