Jurek Bemanning

HR Manager till Sirius International Försäkringsaktiebolag

Är du en erfaren och relationsskapande HR Manager som vill arbeta i en internationell miljö? Trivs du med att arbeta självständigt i en global miljö där tempot är högt? Då kan du vara den internationella HR Manager som vi söker till vårt huvudkontor i Stockholm!

 

I rollen som HR Manager, där även ansvar för kontoret i Stockholm ingår, har du ett team på fem personer till din hjälp. Du kommer att driva och utveckla det HR-strategiska arbetet tillsammans med dina HR-kollegor i koncernen. Ett stort fokus ligger på att hålla ihop all HR- rapportering. Då bolaget nyligen börsnoterades är det även viktigt att säkerställa att vi följer alla börsregler. I detta arbete samverkar du kontinuerligt med Legal, Compliance och våra revisorer. Du sitter i den svenska ledningsgruppen och rapporterar till VD. Du ingår i en matrisorganisation och rapporterar även till Sirius Group HR Functional Leader som är placerad i New York.

 


Dina ansvarsområden

 • Driva och utveckla strategiska HR-frågor
 • Stötta den globala verksamheten i HR-frågor och driva projekt inom HR
 • Säkerställa att vi är compliant inom HR-området
 • Ansvarig för HR-policys
 • Frekvent rapportering till ägarna
 • Compensation & Benefits incl performance reviews
 • Ledarskapsutveckling
 • Employee-life cycle
 • Rekryterings- och successionsfrågor
 • Arbetsrättsligt stöd samt driva fackliga förhandlingar
 • Arbetsmiljöfrågor och rehabilitering
 • Intranätet – HR är ägare av intranätet

 

Din bakgrund

Vi söker dig som har mer än 8 års erfarenhet av brett och kvalificerat HR-arbete. Du har tidigare arbetat som HR-chef i en internationell organisation och i en matrisorganisation. Du har erfarenhet från att implementera och arbeta i ett HRIS/HRM system. Att bygga relationer med olika nationaliteter är något du behärskar och tycker om. Du är också bra på att organisera och strukturera ditt arbete som många gånger är väldigt operativt. Du har förvärvat kunskap och förmåga att kunna jobba i ett högt tempo i en komplex, decentraliserad och geografiskt spridd organisationskultur. Det är meriterande med en bransch bakgrund inom bank, finans eller försäkring och du har examen från PAO-programmet eller från motsvarande akademisk utbildning. Det är också meriterande om du har erfarenhet från ett börsnoterat bolag.

 


Vem är du?

Som person är du noggrann, driven, strukturerad och handlingskraftig men samtidigt ödmjuk, stabil och relationsskapande. Du trivs med siffror och förståelse för att HR-rapportering är en viktig del i ditt arbete. Du har förmågan att både arbeta såväl strategiskt som att lösa problem praktiskt. Du har en stark kommunikationsförmåga på svenska och engelska i både tal och skrift.

 


Vi ser fram emot att få din ansökan på engelska
 senast den 6 december 2019. Vi kommer dock att börja kalla till intervjuer fortlöpande, och tar därför gärna emot din ansökan så snart som möjligt. I denna rekrytering samarbetar vi med ID Entity en del av Jurek. För mer information om tjänsten kontakta Cecilia Hasslev, 073-341 41 98, cecilia.hasslev.billing@jurek.se eller Ylva Ottosson, 073-391 41 08 ylva.ottosson@jurek.se

 


Om Sirius International Försäkrings AB

Sirius International Försäkrings AB är verksamt inom internationell återförsäkring. Sirius är det största återförsäkringsbolaget i Skandinavien och en ledande aktör i Europa. Vi är cirka 500 medarbetare i gruppen med huvudkontor i Stockholm samt branschkontor runt om i världen, bl.a. London, Hamburg, Zürich, Bermuda och Singapore. Vår premievolym var 2018 SEK 13,5 Mdr. Sedan april 2016 är Sirius ett helägt dotterbolag till CMIG International, ett privatägt Singaporebaserat investmentbolag.

 

Område:

Stockholm

Stockholms län

 

Anställning:

Tillsvidare Heltid

 

Kontakt:

Cecilia Hasslev

0733414198

 

 

Ansök nu 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 18 november

Kategorier : HR & Organisation


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb HR Manager till Sirius International Försäkringsaktiebolag