Jurek

HR-Controller till Pirelli & Däckia

Italienska Pirelli söker nu en strukturerad, pedagogisk och duktig analytiker till en roll som HR-Controller till det svenska kontoret beläget i Kista. Här får du chansen att arbeta i en internationell miljö med passionerade människor som älskar sitt arbete. Pirelli har varit och är fortfarande på en förändringsresa efter sammanslagning med Däckia år 2012.

 

Rollen som HR-controller är ny i Norden men finns i andra delar av världen. Till en början kommer arbetet vara operativt och bestå mycket av uppbyggnad och rapportering. I rollen kommer man att arbeta nära ekonomi- och controlleravdelningen men man rapporterar till HR Manager Nordics. Vikten kommer att ligga på att hitta en struktur och användbara system utifrån de behov som identifieras. En stor del av rollen går ut på att se över hur man kontrollerar kostnader, det blir också väldigt viktigt att ha en stor förståelse för den nordiska affären.

 

 

I jobbet ingår till exempel att

• Rapportering och analyser av diverse KPIs inom HR/lön området gällande bl.a headcount, lönekostnad, arbetade timmar samt de viktigaste variablerna; volym, pris och mix.

• Samla och strukturera upp data i befintliga system samt Excel

• Mäta och kontrollera arbetslönekostnader inom Norden

• Koordinera den långsiktiga planeringen, den årliga planeringen och den periodiska återblicken genom att tillföra riktlinjer och belysa eventuella begränsningar

• Hantera och koordinera budget, prognostisering och kostnadsuppföljning för HR-organisationen

• Uppmuntra intern och extern benchmarking genom jämförelse av aktiviteter och modeller i de olika bolagen, med konkurrenter och med andra bolag i liknande bransch.

• Identifiera och föreslå lösningar och förbättringar inom kritiska områden

• Bidra till strategisk planering

 

 

Vem söker vi?

En siffermänniska med viss erfarenhet från HR alternativt intresse för HR-frågor. Du behöver ha en god systemförståelse, tycka om och kunna hantera Excel väl, vara kommunikativ samt med lätthet kunna föra en dialog med interna partners. Skinn på näsan och en självgående approach värderas högt.

 

Vi tror att du några års arbetslivserfarenhet som ekonom (controller inom HR området och/eller löner), lönehandläggare med fokus mer på HR controlling (KPIer mm), HR generalist/chef som har ändrat inriktning alternativt kan du var en konsult som har arbetat med detta ute hos dina kunder.

 

Är du sugen på att arbeta i gränslandet mellan ekonomi och HR, vill vara med på en fortsatt förändringsresa och tycker detta låter som en rolig roll, skicka då gärna in en ansökan alternativt kontakta rekryteringskonsult Cecilia Hasslev Billing, 073-341 41 98, cecilia.hasslev.billing@jurek.se på Jurek HR.

 

Vi ser fram emot att få din ansökan senast den 30 november 2021, men vi kommer att börja kalla till intervjuer löpande och tar därför gärna emot din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten är en tillsvidareanställning och start sker så snart som möjligt i överenskommelse med kandidat.

 

Välkommen med din ansökan!

 

 

Om verksamheten

Däckia AB är en av Sveriges ledande däckservicekedjor och vänder sig till privatpersoner och företag runtom i Sverige. I kedjan ingår 63 helägda verkstäder och 50 samarbetspartners över hela landet. Däckia har ett brett sortiment av däck och fälg, och tillhandahåller ledande varumärken för allt från stora entreprenadmaskiner till skottkärror. Däckia ägs idag av Pirelli, en italiensk däcktillverkare, som grundades 1872 och som idag har över 36 000 anställda. Pirelli är en av de största däcktillverkarna globalt med försäljning i över 160 länder och ett 20-tal fabriker i ett flertal länder i Europa och Amerika. De senaste åren har präglats av stabil lönsamhet, tillväxt och utvecklingsprojekt inom flera områden. Grunden för framgångarna är engagerade och kunniga medarbetare och partners.

 

Sedan maj 2020 arbetar båda bolagen i en integrerad verksamhet i deras nya lokaler i Kista Science Tower.

 

Läs mer på: https://corporate.pirelli.com/corporate/it-it/carriere/life-at-pirelli/life-at-pirelli

 

Område: Stockholm

Anställning: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 5 timmar . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 18 november

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling HR & Organisation


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb HR-Controller till Pirelli & Däckia