Jurek Bemanning

HR-chef till Volkswagen Finans Sverige AB

Vill du jobba i ett företag som har haft en snabb tillväxt de senaste åren och vara med och driva denna utveckling med bl.a. implementera HR system? Volkswagen Finans Sverige AB (VFS) söker en HR-chef som rapporterar till vår vice VD/ Country Manager Backoffice. Du kommer ingå i ett team bestående av två HR BP och en HR administratör/fastighetsansvarig. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på vårt huvudkontor i Södertälje, endast 30 minuter från Stockholm.

Hos oss kan vi utöver ett varierande och stimulerande arbete med professionella kollegor i ett växande företag, erbjuda dig ett antal generösa anställningsförmåner som exempelvis  prestationsbonus, tjänstebil och generöst friskvårdsbidrag. Vår arbetsplats genomsyras av våra värderingar Tillit, Entusiasm, Ansvar, Mod och Kundfokus varpå vi söker dig som delar dessa.

I rollen som HR-chef kommer du att arbeta såväl strategiskt som operativt inom samtliga HR-områden, som exempelvis rehabilitering, rekrytering samt on- och offboarding. Eftersom vi är en del i en internationell koncern ingår det i din roll att ha ett nära samarbete med HR-avdelningen på moderbolaget i Tyskland. Du arbetar för att säkerställa att VFS attraherar, utvecklar och behåller motiverade medarbetare med rätt kompetens för oss. Du arbetar som rådgivare till ledningsgruppen och cheferna i alla förekommande HR-frågor från arbetsrättsliga förhandlingar, arbetsmiljöfrågor till pension och lön. Du kommer att vara med och driva projekt samt delta i det förändringsarbete som pågår i organisationen.

Några av dina arbetsuppgifter är bland annat att;

 • Hålla successionsplan uppdaterad tillsammans med chefer och ledningsgruppen
 • Implementera HR system
 • Arbeta med talentmanagement och Employer Branding
 • Organisera och utvärdera medarbetarundersökningar
 • Ansvara för löne- och bonusrevision
 • Hantera globala assignements
 • Rapportera KPI:er
 • Hantera HR:s outsourcade leverantörer
 • Arbeta med vår företags- och ledarskapskultur
 • Se till att HR processerna lever upp till såväl interna som externa lagar och regler, ex. arbetsrätt, GDPR.

Vi söker dig som har

 • Minst 6 års erfarenhet av brett HR-arbete
 • Erfarenhet av att ha arbetat som HR-chef i ett mindre bolag (100 - 400 anställda)
 • Akademisk examen inom HR
 • Erfarenhet från internationella bolag
 • Utmärkt social förmåga och förmåga att kommunicera
 • Erfarenhet av förändringsarbete och implementering
 • Flytande i engelska och svenska i både tal och skrift. Tyska är meriterande.
 • Grundläggande kunskaper i Officepaketet

Som person är du trygg i dig själv och har förmåga att övertyga och argumentera. Du kan självständigt driva processer, men tycker om att samarbeta med andra samt ger och ber om återkoppling. Som chef är du tydlig i din kommunikation och ger dina medarbetare ramar att arbeta fritt inom. Du stöttar dina medarbetare i teamet och har en vilja att utveckla dem. Rollen ställer även krav på att du är nyfiken, förändringsbenägen och lyhörd mot nya idéer samt att du är ödmjuk och positiv.

Om oss

Volkswagen Financial Services har en stark position på den svenska marknaden med en utlåning på 35 miljarder. Vår kontraktsportfölj består av 214 000 finansavtal, 159 000 serviceavtal och över 193 000 försäkringsavtal. Både vår portfölj och personalstyrka på 180 anställda växer för varje år. Under det gemensamma varumärket Volkswagen Financial Services erbjuds serviceavtal genom Volkswagen Service Sverige AB, org nr 556944-2253, försäkring genom IF Skadeförsäkring AB (publ), org. nr 516401-8102 och bilfinansiering genom Volkswagen Finans Sverige AB (publ) org nr 556258-8904, helägt dotterbolag inom Volkswagen Group. Globalt hanterar Volkswagen Financial Services cirka 19,7 miljoner kontrakt, har över 15 770 medarbetare och 186,9 miljarder euro i totala tillgångar.

 

Vi ser fram emot att få din ansökan senast den 16 december 2018, men kommer att börja kalla till intervjuer fortlöpande, och tar därför gärna emot din ansökan så snart som möjligt. I denna rekrytering samarbetar vi med Jurek/ID Entity AB. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Cecilia Hasslev Billing, 073-341 41 98, cecilia.hasslev.billing@jurek.se. För mer information om Volkswagen Finans Sverige AB besök vår hemsida.

Område:
Södertälje
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Cecilia Hasslev Billing
0733414198
cecilia.hasslev@id-entity.se

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 30 december . Arbetsort : Södertälje . Publicerat : 5 december

Kategorier : Chef & Ledning HR & Organisation


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb HR-chef till Volkswagen Finans Sverige AB