Jurek

Head of Learning & Development för långsiktigt uppdrag!

För kunds räkning, som är ett globalt IT-konsultbolag, söker vi nu en Head of Learning & Development för ett långsiktigt uppdrag på ett år, med start efter sommaren.

 

Här kommer du tillhöra affärsenheten HR Organization och arbeta på nordisk nivå för att stötta enheten i sin L&D-agenda. Detta är en fantastisk möjlighet för ett L&D-proffs att få ovärderlig global yrkeserfarenhet genom att leda en nyckelfunktion i partnerskap med den nordiska organisationen!

 

Arbetsbeskrivning

I rollen som Head of Learning & Development kommer du arbeta tätt tillsammans med den nordiska HR-organisationen och bidra till den övergripande learning & development-strategin i linje med globala riktlinjer, mål och direktiv. Du kommer leda ett learning & development team, där du har personalansvar för tre personer, där ni tillsammans utformar, implementerar och utvärderar aktuella utbildningsprogram. Rollen kommer innebära många kontaktytor där du har ett tätt samarbete med global/group L&D såväl som interna stakeholders och externa leverantörer. Exempel på ansvarsområden:

 

• I linje med koncernens riktlinjer, stödja övergripande L&D-strategi, process och tidslinje för alla L&D-ledningsprogram för nyckelmedarbetargrupper (ex mobility, succession och utvecklingsplaner)

• Främja användningen av L&D verktyg, tekniker och processer i nära samarbete med ledare och global HR – utifrån utbildningsbehov i hela organisationen.

• Utforma ramverk för att skapa engagemang och utveckling av topptalanger, VPs och ledare.

• Upprätthålla relationer med externa leverantörer som stödjer utbildningar och inlärningsinitiativ

• Arbeta nära med Group Learning and Development team som representant för Norden

• L&D Analytics & Management

• Leda L&D-budget och utbildningsprioriteringar för Norden i nära samarbete med koncern L&D

 

Vem vi söker?

Personen vi söker till detta uppdrag har en gedigen erfarenhet av att arbeta med Learning & Development, både på operativ och strategisk nivå. Du har sannolikt en bredd inom HR i grunden, med en tydlig spets inom just L&D. Du är van vid att verka i globala organisationer, med en förståelse för den komplexitet det kan innebära. Vidare har du/är du:

 

• Insyn och kunskap kring branschtrender, som du kan applicera i nya kontext

• Ett stort engagemang i att driva, utveckla och implementera utbildnings intuitiv för att kompetensutveckla medarbetare och ledar

• Goda projektledaregenskaper, där du är van att självständigt driva initiativ från start till slut

• Innovativ, analytisk och med en stark kommunikativ förmåga

 

Om uppdraget:

Detta är ett konsultuppdrag via Jurek HR med start i augusti och löpande ett år framåt. Vår kund har sitt kontor placerat i Kista, med stor flexibilitet att arbeta hemifrån vid behov eller önskemål. Vid frågor kring detta uppdrag är du välkommen att kontakta ansvariga konsultchefer My Andersson på my.andersson@jurek.se alternativt Siri Morberg på siri.morberg@jurek.se. Vi hanterar urval och intervjuer löpande, så är du nyfiken? Hör av dig eller skicka in din intresseanmälan direkt.

 

Välkommen med din ansökan!

 

 

Område

Stockholm

Anställning

Visstid

Omfattning

Heltid

 

 

 

Ansök nu

Sista ansökningsdag : 13 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 13 juli

Kategorier : HR & Organisation


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Head of Learning & Development för långsiktigt uppdrag!