Jurek

Gruppchef/chefscontroller sökes till Stockholms universitet

Jurek söker en erfaren gruppchef/ chefscontroller för ett konsultuppdrag på Stockholms universitet. Har du erfarenhet av att leda grupper, har minst tre års erfarenhet av ekonomiskt strategi- och analysarbete inom en IT-verksamhet samt är tillgänglig för start 10 juni?

Varmt välkommen att läsa annonsen och ansök uppdraget redan idag.

 

Om uppdraget

Sektionen för Styrning och Stöd vid Stockholms universitets IT-avdelning behöver förstärkas under en tjänstledighet med en interims gruppchef/chefscontroller. IT-avdelningen består av cirka 115 medarbetare som är fördelade på fyra sektioner: IT-produktion, IT-kompetens, Arkitektur och informations- och IT-säkerhet samt Styrning och stöd. Uppdraget är inom Styrning och stöd och gruppen Controlling och verksamhetsstöd. Sektionen består totalt av 15 medarbetare.

 

Arbetsuppgifter

Konsulten ska tillsammans med IT-avdelningens ledning, Portföljkontoret samt andra berörda funktioner/medarbetare, fortsätta arbetet med att etablera det löpande arbetet med ekonomi- och verksamhetsstyrning inklusive underliggande tjänsteleveranser med målet att uppnå en effektiv verksamhet med hög leveransförmåga.

 

I uppdragets uppgifter omfattar även den löpande ekonomiska- och verksamhetsmässiga styrningen inom avdelningen och i uppdraget ingår även ansvar för att säkerställa och hålla ihop återrapportering på riskanalyser, ekonomisk uppföljning, åtgärder enligt revisioner och liknande.

 

I konsultens uppdrag ingår också att vara personalansvarig chef för en grupp om 7 medarbetare med rollerna; controller, ekonomihandläggare, licenssamordnare och personalhandläggare.

 

Vem är du?

För att vara kvalificerad för uppdraget måste du uppfylla samtliga nedan krav: 

• relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdig

• minst tre års erfarenhet av ekonomiskt strategi- och analysarbete inom en IT-verksamhet

• minst tre års erfarenhet av att arbeta med budget, prognos, uppföljning och rapportering samt att skriva ekonomiska rapporter

• stor erfarenhet av intäkts- och kostnadsbudgetering

• god kunskap om de ekonomiska aspekterna av portföljhantering (planering och styrning av projekt och produkter) i en matrisstyrning

• god kommunikativ förmåga och kan uttrycka sig pedagogiskt i tal och skrift

• kunna uttrycka sig väl på svenska, i tal och skift

• stor erfarenhet av att arbeta i moderna styrnings-, rapporterings- och ekonomisystem samt har mycket goda kunskaper i Excel

• ha erfarenhet av att leda andra 

• kunna uppvisa 2 referensuppdrag som matchar uppdraget som finns beskrivet.

 

Meriterande för uppdraget är om du har:

• erfarenhet av liknade uppdrag inom statlig myndighet

• erfarenhet av uppdrag som interims gruppchef med personalansvar

• god samarbetsförmåga, som ska vara styrkt genom referensuppdraget 

 

Du erbjuds

Du erbjuds ett konsultuppdrag med beräknad start10 juni och pågår som längst till 31 december 2024. Avropet omfattar även en option om sex (6) månader. Kontraktet omfattar heltid, 8 timmar per dag. Arbetstiderna är måndag – fredag kl. 08:00 – 16:30, andra arbetstider sker i samråd/överenskommelse med sektionschefen för Styrning och Stöd. Möjlighet ges till arbete på distans med upp till 2 dagar/vecka så länge uppdraget kan utföras med önskad kvalitet och arbetsuppgifterna tillåter och görs i samråd/överenskommelse med närmaste sektionschefen för Styrning och Stöd. Omfattningen är 100% av en heltid. Placering är i Stockholm.

 

Vid frågor angående tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Emelie Kumlin på emelie.kumlin@jurek.se.

 

Om verksamheten

Jurek Recruitment & Consulting är ett starkt växande företag med fokus på flexibla och kundanpassande rekryterings- och bemanningslösningar. Genom vårt nytänkande och entreprenöriella arbetssätt är vi unika i Sverige idag. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, administration samt marknad och management.

 

Område

Stockholm

Anställning

Visstid

Omfattning

Heltid

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 13 maj

Kategorier : Chef & Ledning Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Gruppchef/chefscontroller sökes till Stockholms universitet