Jurek

Folkteatern Gävleborg söker Kommunikatör

Folkteatern Gävleborg är en länsteater som verkat sedan 1983 i Gästrikland och Hälsingland och som har sitt säte i Gävle. Folkteatern Gävleborg driver sin verksamhet med huvudfinansiering från Region Gävleborg. Nu söker vi en Kommunikatör som ska hjälpa oss att nå fram med vårt budskap i våra digitala kanaler.

 

I rollen som Kommunikatör på Folkteatern Gävleborg är din uppgift att förvalta och utveckla viktiga digitala kanaler så som teaterns hemsida, våra nyhetsbrev, vårt intranät och vår synlighet i sociala medier. Du ingår i ett team som består av en Kommunikatör som arbetar med inriktning mot publik- och arrangörsutveckling, samt en Kommunikationsstrateg. I din roll som Kommunikatör jobbar du såväl operativt som strategiskt tillsammans med kollegorna inom kommunikation och övriga organisationen. Du är även delaktig och drivande i det långsiktiga konstnärliga arbetet tillsammans med hela teaterns personal. Arbetsort är Gävle.

 

Läs mer om Folkteaterns manifest: https://folkteaterngavleborg.se/om-oss/folkteaternsmanifest/. 

 

 

Arbetsbeskrivning:

Du arbetar med att skapa nytt och förvalta samt bearbeta befintligt redaktionellt innehåll i våra digitala kanaler. Du bevakar att innehållet är användarvänligt, tillgängligt och målgruppsanpassat. I rollen behöver du därför vara både bollplank och problemlösare, såväl som kreativ nytänkare. Du är även drivande i teaterns framtagande av grafiskt material, både som utförare och som beställare av extern byrå/konstnär. I rollen som kommunikatör och anställd på Folkteatern ingår utåtriktat arbete mot publik, kommunikationsmässigt likväl som fysiskt på plats vid föreställningar och andra typer av publika arrangemang. Arbetstid förekommer därför ibland även på kvällar och helger.

 

En viktig del i arbetet är att anpassa innehållet efter målgruppen och till kanalen. Exempel på kanaler och typer av texter:

 

- Sociala medier

- Webbplatser

- Bloggar och artiklar

- SEO-anpassade texter

- Nyhetsbrev

- SEM och online-annonsering

 

Är du den vi söker:

Du vet hur digital kommunikation fungerar bäst utifrån syfte, mål och kanal, och du är en van och trygg skribent. Du brinner för mottagarperspektivet och vill vara med och driva utvecklingen av Folkteatern Gävleborgs digitala kommunikation framåt. Som person har du lätt för att samarbeta med andra och trivs med att skapa nya kontakter. Du har god teknisk förståelse och intresse för nya trender och följer med nyfikenhet den digitala utvecklingen.

 

Vidare har du:

Mycket goda kunskaper inom webbkommunikation och webbpublicering, samt mycket god vana av att skapa layout. Du kan hantera Adobe InDesign och Photoshop, och gärna övriga Adobe Creative

 

Suite, för bildhantering. Har du även erfarenhet av CRM och Google Analytics ser vi det som meriterande, dock ej ett krav. Slutligen ser vi det som meriterande om du har erfarenhet från att leda projekt samt arbeta med rörlig bild.

 

Du har högskoleutbildning inom exempelvis Media- och kommunikation eller likvärdigt, och/eller dokumenterad erfarenhet av kommunikation och marknadsföring.

 

Din ansökan:

Detta är en tillsvidaretjänst med start så snart som möjligt. I denna rekrytering samarbetar Folkteatern Gävleborg med Jurek Marketing & Communication. Då urvalet sker löpande så ser vi gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Lotta Köhler, lotta.kohler@jurek.se eller Martina Alexandersson, martina.alexandersson@jurek.se. Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Du är varmt välkommen att ansöka till denna tjänst via vår hemsida www.jurek.se. Vi välkomnar sökanden med olika bakgrund och eftersträvar mångfald på vår arbetsplats. Vi ser fram emot att höra från dig redan idag!

 

Område: Gävle

Anställning: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Gävle . Publicerat : 29 januari

Kategorier : Kommunikation Media & Journalistik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Folkteatern Gävleborg söker Kommunikatör