Jurek

FLIR söker GTC Customs Analyst EMEA

Om företaget
FLIR Systems är ett internationellt företag i expansion, där kvalitet, utveckling och ständiga förbättringar är viktiga parametrar. Vi vill ligga i teknikens framkant och fortsätta vara marknadsledande inom IR-industrin, vilket gör oss till en dynamisk arbetsplats med högt tempo, där du som medarbetare är en väldigt viktig del i vår framgång.

 

Vill du också arbeta för ett företag som gör skillnad i dagens samhälle? Söker du en roll där du får ta mycket ansvar och där nytänk uppmuntras? Vill du också arbeta på ett häftigt företag i en bred och spännande roll?

 

Läs då gärna vidare?

Idag arbetar FLIR hårt med att stoppa Coronaviruset med att leverera kameror till hela världen utifrån den svenska basen i Täby.

 

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu för FLIR:s räkning en GTC Customs Analyst EMEA. Du kommer vara en del av den svenska avdelningen för tull och internationell handel och rapporterar direkt till GTC Customs Compliance Officer. Tjänsten omfattar arbete med tullfrågor för flera bolag inom EU, Afrika och mellanöstern. Regelbunden interaktion med supply chain, tillverkning, utveckling och inre och yttre logistikfunktioner. Arbetet omfattar både support till affärsverksamheten i form av rådgivning i enskilda frågor och utveckling av processer som säkerställer både ekonomisk effektivitet och rättsenlighet, samt granskningsarbete för att hitta avvikelser.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Varuklassificering (TARIC)
• Ge vägledning till personal i tullfrågor
• Administration av schemalagda interna revisioner för enheter inom EU samt att assistera vid externa revisioner
• Agera spindeln i nätet för 3PL, tullombud och andra externa serviceleverantörer rörande tull
• Administrera och kontrollera pågående tulltransaktioner
• Samla in och förbereda information för klassificering av icke-förmånliga och preferensbaserade ursprung för nuvarande och framtida produkter
• Skapa arbetsinstruktioner

 

Vem är du?
Vi söker dig som har erfarenhet från internationell handel med fokus på tull. Det är meriterande med kunskap och erfarenhet inom varuklassning, tullrevision och frihandel. Eftergymnasial utbildning inom juridik, naturvetenskap eller logistik är det meriterande men är inget krav. Du är systemvan och duktig i Officepaketet, speciellt excel. Då vi arbetar internationellt behöver du behärska engelska flytande i tal och skrift.
Som person är du trygg i dig själv, proaktiv och mycket driven. Du är strukturerad, har en känsla för detaljer och tycker om att prioritera kvalité före kvantitet, trots stora volymer! Du är ansvarstagande, kommunikativ, ödmjuk och analytisk samt orädd. Vidare springer du själv när det är möjligt, frågar när det är nödvändigt, är duktig på att kontrollera att saker blir korrekta och följer regelverken när det krävs.

Du erbjuds
En bred och varierande roll i ett växande globalt bolag med trevliga kollegor och en stor variation av högteknologiska produkter i sitt sortiment. Här kommer du ha stor möjlighet att göra avtryck, komma med egna idéer och förbättringar i en kreativ arbetskultur. Nytänkande uppmuntras och utmanande karriärmöjligheter och personlig utveckling värdesätts.
I denna rekrytering samarbetar FLIR med Jurek Rekrytering & Bemanning. Är du intresserad så är du välkommen att söka genom att skicka in ett personligt brev och ditt CV. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Monia Letmark, 070-173 84 65 monia.letmark@jurek.se. Vi går igenom ansökningar och intervjuar löpande – vänta därför inte med att skicka in din ansökan! Du söker tjänsten via Jurek Rekrytering & Bemannings hemsida,
www.jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Sökord; tull, tulladminstratör, tullanalytiker, tullanalyst, logistik, internationell handel 

 
Område: Täby
Anställning: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Ansök nu
 

Ansök snarast . Arbetsort : Täby . Publicerat : 15 juli

Kategorier : Handel Kontor & Administration Transport & Logistik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb FLIR söker GTC Customs Analyst EMEA