Jurek Bemanning

Exportkreditnämnden söker Inköps- och upphandlingsansvarig

Vill du arbeta i en dynamisk och professionell organisation med många engagerade medarbetare som brinner för världsekonomin, och där du självständigt får ansvara för myndighetens inköps- och upphandlingsprocess? Då kanske denna tjänst är något för dig!

Exportkreditnämnden (EKN) har regeringens uppdrag att främja svensk export och svenska företags internationalisering. Det gör vi genom att försäkra exportföretag och banker mot risken att inte få betalt, så att de kan genomföra fler säkra exportaffärer. Vi är ca 140 medarbetare, de flesta är akademiker, främst företagsekonomer, nationalekonomer och jurister. Vi satsar på en arbetsmiljö med arbetsglädje och ständig utveckling av kompetensen.Om avdelningen/enheten

Ekonomiavdelningen består av 6 personer varav 4 främst arbetar med löpande ekonomi och bokslut och därtill kopplade utvecklingsfrågor. Därtill en inköps- och upphandlingsansvarig samt en med fokus på verksamhetsutveckling och utredningsfrågor.

Ekonomiavdelningen tillsammans med IT och MiddleOffice bildar enheten Affärsutveckling och Affärsstöd.


Arbetsbeskrivning

Som inköps- och upphandlingsansvarig på EKN kommer du att ansvara för inköpsarbetet, där den operativa upphandlingsprocessen utgör en stor del av dina arbetsuppgifter. Du arbetar nära verksamheten och är ett viktigt stöd för organisationen i frågor som rör inköp och upphandling.

Du agerar projektledare, givetvis i nära samarbete med berörda beställare i organisationen. Strategiskt arbete och avtalsuppföljning är också viktiga arbetsuppgifter.

Du har stora möjligheter att påverka ditt arbete för att uppnå ett gott resultat.

De flesta upphandlingarna, oftast tjänster, genomförs med öppet förfarande, men förhandlat förfarande används allt mer. Statliga ramavtal används främst när det gäller varor och IT- tjänster, men upphandlingar i egen regi förekommer.

Annonsering genomförs elektroniskt i systemet Visma Tendsign. Vårt mål är att på sikt integrera e-beställningssystemet med upphandlingssystemet.

Tjänsten är placerad på ekonomifunktionen och du rapporterar till ekonomichefen.


Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som har för uppgifterna, en relevant högskoleutbildning och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet, samt stor kunskap om och erfarenhet av regelverket LOU. Du har genomfört flertalet upphandlingar avseende tjänster i offentlig verksamhet, från kravställning till färdigt avtal.

Vi ser det som meriterande om du tidigare arbetat i upphandlingssystemet Visma Tendsign.


Personliga egenskaper

Du har förmåga att arbeta självständigt och att driva flera projekt parallellt. Du är lösningsfokuserad och pragmatisk i ditt sätt att arbeta samtidigt som du är reflekterande. Du är affärsmässig, ansvarstagande och har en naturlig fallenhet för att samordna och få relevanta intressenter att sträva åt samma mål.

Du har ett professionellt arbetssätt och din goda kommunikativa förmåga gör att du, på såväl svenska som engelska, på ett tydligt och enkelt sätt kan kommunicera i både tal och skrift. Vidare är du utåtriktad och samarbetar gärna med såväl medarbetare i verksamheten som externa kontakter och samarbetspartners. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Din ansökan

Sista ansökningsdag är den 4 september 2019. Jurek Rekrytering & Bemanning AB, behandlar intresseanmälningar löpande och kommer efter sista anmälningsdag presentera utvalda kandidater till EKN.

Har du frågor på tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria von Sterneck på tel.nr 073-70 771 70 alternativt via mail: 
maria.vonsterneck@jurek.se

Facklig representant är Bo Lindgren, Saco, som nås på telefon 08-788 00 00.

Välkommen med din ansökan!


Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Område:

Stockholm
Stockholms län

Anställning: 

Tillsvidare Heltid

Kontakt:

Maria Von Sterneck
0737-07 71 70Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 4 september . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 16 augusti

Kategorier : Ekonomi & Finans Inköp Juridik Kontor & Administration Projektledning


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Exportkreditnämnden söker Inköps- och upphandlingsansvarig