Jurek

Enhetschef löpande redovisning till Göteborg Energi

Vill du vara med och driva arbetet mot en proaktiv ekonomiorganisation inom Göteborg Energi? Då kan det här jobbet vara något för dig!

 

Din uppgift

Som enhetschef kommer du att ha en central roll i vårt arbete för att bli ett ännu bättre energibolag och för att förverkliga visionen om ett hållbart Göteborgssamhälle. Du blir en av ledarna för vårt viktiga utvecklingsarbete inom ekonomiorganisationen och ska ge kraft och energi till alla dina medarbetare som är med på resan. För att uppnå vår målbild krävs handlingskraft, mod och lyhördhet. Samtidigt behöver vi hushålla med våra gemensamma resurser, värna om vår ekonomi och hela tiden vara medvetna om vårt uppdrag och vem vi är till för.

 

Enheten Löpande redovisnings huvudsakliga uppgift är att ansvara för, förvalta och utveckla processer kring kund- och leverantörsreskontra samt kassa och bank. Som enhetschef leder och fördelar du arbetet inom enheten och arbetar för att utveckla såväl det egna ansvarsområdet som ekonomifunktionen i stort. Enhetschefen skall inom ansvarsområdet ha eller kunna utveckla en god kunskap och förståelse för affären och den operativa verksamheten.

 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att:

  • Utifrån fastställda mål, leda och fördela arbetet inom egen enhet och tillse att arbetet bedrivs effektivt inom givna ekonomiska ramar
  • Utveckla verksamheten inom området löpande redovisning med ansvar för leverantörsreskontra, bokföring kopplat till elhandel, kassa/bankfunktion för koncernen samt löpande redovisning
  • Säkerställa lagefterlevnad och ansvar för leverans av korrekt och professionellt redovisningsunderlag utifrån gällande regelverk och principer inom ovan nämnda områden
  • Ansvara för intern kontrollen inom ovan nämnda områden
  • Arbeta med övergripande bemannings/kompetensplanering
  • Delta i kvalitets- och förbättringsarbete inom området, avdelningen, enheten och verksamhetsområdet som helhet
  • Leda och utveckla personalen inom löpande redovisningsgruppen

 

Ditt team

Enheten Löpande Redovisning består av ca 10 medarbetare som arbetar för att utveckla och säkerställa korrekt redovisning och att utifrån detta alltid agera i ägarens bästa intresse. Vi hanterar koncernens leverantörsfakturor, kundreskontra och den löpande redovisningen för koncernens bolag.

 

Din kompetens

Du har ca 5 års erfarenhet av arbetet inom området ekonomi/redovisning samt erfarenhet av arbete i olika ekonomirelaterade affärs- och uppföljningssystem. Du har erfarenhet av att driva utvecklingsarbete avseende ekonomiprocesser och förståelse för digitaliseringens potential och möjligheter med förmåga att omsätta förbättringar av processer och system. Du har god IT-vana och jobbar obehindrat i Officepaketet samt att du har lätt för att ta till dig kunskap om nya programvaror. Du kommunicerar obehindrat på svenska både i tal och i skrift. Du har en god hand med människor och har erfarenhet av ledarskap i en arbetssituation. Det ses som en fördel om du har erfarenhet av arbete med kund- och leverantörsreskontra.

 

Du har förmåga att samarbeta med god servicekänsla och verka enligt våra ledarkriterier, mål- och resultatorientering, helhetssyn, förändringsorientering samt kommunikation/påverkan. För att lyckas i rollen har du förmåga att lyfta blicken, se helheten och utifrån det göra prioriteringar. Du har även förmåga att arbeta mot uppsatta mål och deadlines kombinerat med en förmåga att omsätta analyser till handling. För att vara framgångsrik behöver du vara lyhörd relationsbyggare med kommunikativ förmåga.

 

Ansökan

I den här rekryteringsprocess samarbetar vi med Jurek Recruitment & Consulting. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Julia Järvholm på julia.jarvholm@jurek.se Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mejl med hänvisning till GDPR.

 

Välkommen med din ansökan!

Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

 

Vår arbetsplats

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi!

 

Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på www.goteborgenergi.se/jobbamedoss .

 

Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

 

 

Område

Göteborg

Anställning

Tills vidare

Omfattning

Heltid

 

 

Ansök nu

 

Ansök snarast . Arbetsort : Göteborg . Publicerat : 26 juni


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Enhetschef löpande redovisning till Göteborg Energi