Jurek Bemanning

Engagerad Ekonomiansvarig till hjälporganisationen Oxfam

Vill du arbeta för en organisation som hjälper människor att skapa en bättre framtid? Oxfam i Sverige växer och har stora ambitioner. Nu söker vi en ny kollega till den viktiga tjänsten som ekonomiansvarig och HR för den svenska verksamheten.

 

Arbetsuppgifter

I rollen som ekonomiansvarig ansvarar du för vår ekonomifunktion från ax till limpa och rapporterar till Generalsekreteraren. Vi är fortfarande relativt små och nystartade med 10 anställda vilket innebär ett brett arbete, både högt och lågt.

Rollen innebär bl.a.:

  • Ansvara för budgetering tillsammans med Generalsekreteraren
  • Uppföljning av bokföring
  • Ansvara för cashflow analys
  • Sköta kommunikation och uppföljning med mottagarna av insamlade medel
  • Kvalitetsgranska kontrakt och hantera transaktioner
  • Rapportering
  • Driva HR arbetet tillsammans med Generalsekreteraren
  • Administration kring anställningskontrakt, tidrapport och policys.

 

Vem är du?

Du är en ansvarsfull person som tycker om att driva processer på ett effektivt sätt. Du är en organisatör med vana av att sätta upp och hålla tidsramar samtidigt som du kan leverera hög kvalité. Du är lojal och uttrycker en positiv attityd till ditt arbete, verksamheten och organisationen. Du arbetar bra med komplexa frågor och bryter ner problem i sina beståndsdelar.

Vi tror att du som person har lätt för att samarbeta med andra människor och har vana av att kommunicera på ett tydligt sätt. Du tänker strategiskt och ser sakers långsiktiga betydelse.

 

Du motiveras av att Oxfams ekonomi är fortsatt välskött och av att få saker gjorda. Att jobba för en organisation som förbättrar livet för utsatta människor runt om i världen är något du brinner för.

Du har minst fem års erfarenhet från en ekonomifunktion eller en HR funktion, och eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller HR. Du har erfarenhet av arbetsuppgifter inom controlling/ekonomiansvar eller/och HR, och intresse av båda delarna. Att du gillar siffror och Excel är en självklarhet. Du är bekväm med att ha såväl engelska som svenska som arbetsspråk.

 

Du erbjuds

Du blir en del av ett engagerat team som på ett drivet sätt bidrar till Oxfams framgång att bekämpa fattigdom och orättvisor. Kontoret är placerat i centrala Stockholm. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast. Vi tillämpar provanställning på sex månader, och har IDEA och Akademikerförbundens kollektivavtal.

I den här rekryteringen samarbetar Oxfam med Jurek Rekrytering och Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marie Källström på telefon: 0707-51 93 43. Du är varmt välkommen att ansöka till denna tjänst via Jureks hemsida www.jurek.se.

 

Om verksamheten

Oxfam är en global hjälporganisation som arbetar med människor mot fattigdom i över 90 länder. Vår vision är en värld utan fattigdom, där alla kan äta sig mätta och har makt att påverka sin egen framtid. För att nå dit arbetar vi på tre nivåer - genom livräddande katastrofinsatser, långsiktiga självhjälpsprojekt och politisk påverkan. Det svenska kontoret öppnade i mars 2014 med målet att engagera människor i Oxfams frågor och samla in pengar till verksamheten i världen.

 

Område:
Stockholm
Stockholms län

 

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

 

Kontakt:
Marie Källström


 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 24 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 4 mars

Kategorier : Ekonomi & Finans HR & Organisation


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Engagerad Ekonomiansvarig till hjälporganisationen Oxfam