Jurek

Employee relations manager, Caverion

Är du en erfaren inom HR, förhandling och comp & ben? Vill du vara en del av en organisation med målet att bli branschens bästa arbetsgivare 2025? Tycker du hållbarhetsfrågor är viktiga och vill vara med och bidra till att förändra omvärlden till det bättre? Då är du välkommen att bli vår nya kollega!

 

Om Caverion

Caverions unika tjänsteerbjudande omfattar fastigheters hela livscykel, från design och konstruktion till underhåll. Visionen är att vara förstahandsvalet när omvärlden digitaliseras. Caverion Sverige AB ingår i Caverion-koncernen som är noterat på NASDAQ OMX Helsingfors. Koncernen omsatte 2020 cirka 2.2 miljarder euro och har nära 14,000 anställda inom 10 länder i norra och centrala Europa. Caverions verksamhet i Sverige har cirka 2500 medarbetare och finns etablerade på drygt 75 orter. Detta gör att du som anställd har stora utvecklingsmöjligheter beroende på intresse och kompetens. Det finns möjlighet att specialisera sig inom sitt kompetensområde samt att bredda sin kunskap till nya arbets- eller teknikområden. Caverion jobbar också med att utbilda och erbjuda anställda internt att ta på sig större roller i form av chefs- och arbetsledarroller. Mångfald och jämlikhet är självklart för Caverion och fokus ligger på rätt kompetens på rätt plats.

 

Vill du bli en del av vårt trevliga team? Nu söker vi en Employee relations manager till vårt Stockholmskontor. Vi sitter i ljusa och moderna lokaler på Kungsholmen/Lindhagen och du kommer tillhöra ett team med kompetenta HR kollegor samt rapportera direkt till Caverions HR direktör. HR avdelningen består av Lön, QHSE, HR Operations och Talent management - totalt 25 medarbetare. 

 

Arbetsbeskrivning

I rollen som Employee relations manager kommer du vara ett stöd för Caverions HR avdelning och chefer, vilket ger dig möjlighet att arbeta i en bred roll nära verksamheten. Du ansvarar för att underlätta och stödja medarbetarrelationer, engagemang och kommunikation inom företaget.

 

Du planerar, utvecklar och implementera aktiviteter och processer som förbättrar medarbetarnas övergripande engagemang, kommunikation och relationer samtidigt som du ser till att företagets policys och best practise följs.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter & ansvar:

-Vara expert inom lagar & avtal; kommunicera, utbilda och sprida information inom ansvarsområdet. Vara företagets representant i arbetsgivareorganisationer samt genomföra omvärldsbevakning.

- Vara expert inom omställning och avveckling; expertstöd i lokala förhandlingar samt ansvarig för central samverkan och förhandling. Vara informerad och uppdaterad på regelverk och sköta samordningen inom Caverion Sverige. 

- Hantera varsel och kontakter med t ex Trygghetsrådet. Utformning av personliga överenskommelser vid uppsägning.

- Hantera regelverk vid övergång av verksamhet samt harmonisera avtal. Tillhandahålla struktur, riktlinjer, tidplaner och samordning. Följa upp utfall samt arbeta med utveckling av processen. Hantera regelverk och stöd vid kontakter med myndigheter och organisationer samt försäkringsfrågor tillsammans med lönechef

- Hantera relationer med fackliga organisationer

- Projekt-/implementeringsledare i div. koncerngemensamma utvecklingsprojekt. Bolagets ansvarige kopplat till avtalsrörelse.

- Processägare för lönerevisions & Bonusprocessen

- Tillhandahålla struktur, riktlinjer, tidplaner och samordning. Följa upp utfall samt arbeta med utveckling av processen

 

Vem är du?

Vi söker dig som utöver avslutad personalvetar- eller ekonomutbildning (alternativt annan relevant högskoleutbildning) har erfarenhet av att leda andra samt god förhandlingserfarenhet. Du har minst 5 års erfarenhet inom det aktuella yrkesområdet, och du är van att hantera flera olika kollektivavtal. Du har tidigare arbetat med comp & ben frågor (tex bonusprogram, lönerevision, lönekartläggning, job families m.m) och är van att utveckla processer. Har du erfarenhet från bygg/installations & service -branschen eller facility management är det meriterande.

 

Utöver det är du van att arbeta självständigt, och du är en utpräglad lagspelare. Du är en god kommunikatör och har en förmåga att skapa och underhålla yrkesmässiga relationer. Du är noggrann och strukturerad samt har ett öga för detaljer, och behärskar svenska & engelska väl både i tal och skrift.

 

Vad erbjuder vi dig?

Du erbjuds en självständig roll där du kommer att få ta stort eget ansvar och möjlighet att utvecklas i en dynamisk miljö. På Caverion genomsyras vårt arbetssätt av bolagets tre värderingar: Vi levererar det vi lovar. Vi gör det tillsammans. Vi utforskar och förbättrar. Att alla våra medarbetare ska få möjlighet att utvecklas och därmed växa med Caverion är något vi värdesätter högt. Vi genomgår en förändringsresa med målet att 2025 bli branschens mest attraktiva arbetsgivare. Här får du chansen att bidra till ett bra syfte, jobba med hållbarhet och påverka omvärlden!

 

Välkommen med din ansökan!

I denna rekryteringsprocess samarbetar Caverion med Jurek HR. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Josefin Englund på telefonnummer 076- 002 69 74 alternativt josefin.englund@jurek.se, eller senior researcher Sandra Waldnert på telefonnummer 076- 002 69 37 alternativt sandra.waldnert@jurek.se. Urval och intervjuer kommer att ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så vänta inte med din ansökan.

 

Vi ser fram emot att höra från dig!

 

Område

Stockholm

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 19 januari

Kategorier : HR & Organisation


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Employee relations manager, Caverion