Jurek

Ekonomichef till Svenska Läkaresällskapet

Svenska Läkaresällskapet är läkarkårens oberoende, vetenskapliga och professionsorganisation, en ideell, politiskt och fackligt obunden förening. Vi verkar för förbättrad hälsa och sjukvård i samhället, genom att främja medicinsk forskning, utbildning, etik och kvalitet.

 

Som ekonomichef kommer du att spela en central roll i vår strävan att stödja och forma framtidens hälso- och sjukvård.

 

Arbetsbeskrivning

Som ekonomichef på Svenska Läkaresällskapet är du ansvarig för att säkerställa och hantera organisationens finansiella välmående och ekonomiska stabilitet. Du kommer ansvara för hela ekonomihanteringen och även vara chef för ett team på fyra personer inom övrigt verksamhetsstöd. Du ingår i vår ledningsgrupp och har även ett nära samarbete med styrelse och övriga förtroendevalda.

 

Ditt ansvarsområde innebär bla:

• Löpande redovisning

• Bokslut

• Presentationer inför styrelse

• Rapportering och analys

• Budgetarbete

• Deklarationer

• Löneadministration tillsammans med lönebyrå

• Helhetsansvar för ett mindre aktiebolag

• Stiftelsehanteringen – administrativa uppgifter

• Utveckla processer och rutiner

• Leda ett team på 4 personer inom verksamhetsstöd

 

Vem är du?

Du är en ansvarsfull person som på ett effektivt sätt kan leverera bra kvalitet. Du är lojal och uttrycker en positiv attityd till ditt arbete, verksamheten och organisationen. Du arbetar bra med komplexa frågor och bryter ner problem i sina beståndsdelar samtidigt som du är prestigelös då du ansvarar för hela det ekonomiska flödet.

 

Vi tror att du som person har lätt för att samarbeta med andra människor och har vana av att kommunicera på ett tydligt sätt. Du tänker strategiskt och har en förmåga att hantera uppgifter i stort och smått. Vi ser att du är flexibel och har god förmåga att prioritera mellan olika arbetsuppgifter och har en nyfiken inställning med ett kritiskt tänkande.

 

Du har minst fem års erfarenhet från redovisning, ekonomistyrning och uppföljning samt en eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Har du dessutom erfarenhet från att arbeta med stiftelser eller liknande ideell verksamhet är det meriterande. Du har en god systemvana och hanterar svenska i både tal och skrift.

 

Du erbjuds

Vi erbjuder en arbetsplats i fina lokaler på Klara Östra Kyrkogata. Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetaren känner sig delaktig och har en bra balans mellan arbetsliv och privatliv. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast.

 

I den här rekryteringen samarbetar Svenska Läkaresällskapet med Jurek Rekrytering & Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi gärna att du skickar din ansökan så snart som möjligt. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marie Källström på telefon: 0707-15 93 43. Du är varmt välkommen att ansöka till denna tjänst via vår hemsida www.jurek.se.

 

Om verksamheten

Svenska Läkaresällskapet (SLS) är läkarkårens oberoende, vetenskapliga och professionsorganisation, en ideell, politiskt och fackligt obunden förening. SLS har ca 30 000 föreningsanknutna medlemmar, och därtill individuella medlemmar, indelade i 54 medlemsföreningar, 13 sektioner, 17 associerade föreningar och 9 lokala läkarsällskap.

 

Vårt huvudsakliga syfte är att verka för förbättrad hälsa och sjukvård i samhället, genom att främja medicinsk forskning, utbildning, etik och kvalitet. Det gör vi bland annat genom att initiera och driva debatt, sprida kunskap, stödja forskning och utarbeta riktlinjer, uttalanden, rapporter och policydokument. Vi ingår också i statliga utredningar och besvarar remisser.

 

Som ekonomichef på Svenska Läkaresällskapet kommer du att spela en avgörande roll i denna strävan och vara en del av ett dedikerat och professionellt team.

 

Område

Stockholm

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 25 oktober

Kategorier : Chef & Ledning Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Ekonomichef till Svenska Läkaresällskapet