Jurek Bemanning

Ekonomichef till Härnösands kommun

Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Nu söker vi moderna ledare som vågar utmana invanda mönster.

Vill du leda och utveckla det strategiska ekonomiarbetet i en kommun med stor utvecklingslust? Befolkningen ökar, näringslivet växer och vi vässar hela vår organisation. Nu söker vi en modern ledare som vågar utmana invanda mönster.

Härnösands kommun är inne i en förvandlingsprocess där vi arbetar som ett enda lag och bygger och vårdar vårt varumärke tillsammans. Ditt uppdrag blir att vara med och leda förändringen, i organisationen som helhet och på ekonomiavdelningen i synnerhet.

Arbetsuppgifter
Som ekonomichef i Härnösand lotsar och coachar du kollegor i förvaltningar, bolag och politisk ledning för att skapa bra förutsättningar för en hållbar verksamhet. Kommunstyrelseförvaltningen driver strategisk utveckling och samordnar dessa aktiviteter inom Härnösands kommun under kommundirektörens ledning. Ekonomiavdelningens arbete är en del av det strategiska arbetet och ekonomifunktionen är organiserad i redovisning- samt upphandling- och controllerenheten.

Du leder arbetet för en ekonomi i balans. Du ansvarar för att planera, utveckla och förankra ekonomiprocesserna i organisationen. Du säkerställer att vår ekonomimodell och arbetssätt ger oss rätt verktyg för styrning och uppföljning och att våra långsiktiga analyser ger finansiell beredskap över tid. Du coachar Härnösands kommuns chefer i deras arbete att använda resurserna hållbart och effektivt. Härnösands kommun behöver en ekonomichef som gör det ekonomiska arbetet enkelt att utföra för alla våra chefer. Ordning och reda och god internkontroll är en viktig nyckel - vi vill hitta potentiella problem snabbt och lösa dem.

Kvalifikationer
Du har högskoleexamen inom ekonomiområdet. Vi ser gärna att du har tidigare ekonomichefserfarenhet i en större politiskt styrd organisation. Du har flerårig erfarenhet av arbete med budget- och bokslutsprocesser på kvalificerad och strategisk nivå, med ett ledarskap som lägger en god grund för stödfunktionens framtida utveckling.

Kort och gott ska dina egenskaper och förmågor lägga grunden för organisationens tillit till dig och göra dig till den viktiga medspelare som organisationen behöver för sin kommande utveckling.

Arbetstid/varaktighet
Heltid. Tillsvidareanställning som kompletteras med ett tidsbegränsat chefsförordnade om 4 år med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse.

Lön
Individuell lönesättning.

Vi samarbetar med Jurek rekrytering och bemanning i denna rekrytering.Välkommen med din ansökan!
Vi undanber oss kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

 

 

Område:
Härnösand
Västernorrlands län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Charlotte Brasch
0731-42 50 64


Emily Beijer
0700-22 05 76

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 28 juni . Arbetsort : Härnösand

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Ekonomichef till Härnösands kommun