Jurek Bemanning

Ekonomiansvarig till Svenska Läkaresällskapet

Om verksamheten

Svenska Läkaresällskapet (SLS) är läkarkårens oberoende och vetenskapliga professionsorganisation, en ideell, politiskt och fackligt obunden förening. Vi arbetar med frågor baserade på vetenskap, utbildning, etik och kvalitet. Vårt huvudsakliga syfte är att verka för förbättrad hälsa och sjukvård i samhället. Det gör vi bland annat genom att initiera och driva viktiga samhällsfrågor genom våra medlemmar och vetenskapliga sektioner.

Arbetsbeskrivning

Ekonomiansvarig tar det övergripande och samordnande ansvaret för SLS ekonomi och den därtill kopplade verksamheten. I rollen förväntas hen att arbeta proaktivt för att stärka SLS ekonomi långsiktigt. Samordnaren rapporterar till SLS kanslichef. Bland ekonomisamordnarens ansvarsuppgifter ingår att:

  • Upprätta SLS budget och ansvara för den löpande uppföljningen och analysen av verksamhetsutfallet liksom halvårs-och helårsbokslut.
  • Ansvara för den löpande ekonomihanteringen kring fakturor, bokföring och stiftelser och skattedeklarationer
  • Vara kontaktperson mot revisorer och bankIngå i SLS placeringsråd, följa utvecklingen av SLS kapitalportfölj och vara kontaktperson gentemot kapitalförvaltare
  • Ingå i styrelsen för AB Hygiea samt att ansvara för den löpande ekonomihanteringen kring fakturor, bokföring och rapportering
  • Vara kontaktperson gentemot restaurangen och verka för goda förutsättningar för lönsamhet i SLS konferensverksamhet
  • Ansvara för processer samt aktiviteter och uppfyllelse av mål i VP och andra strategidokument med koppling till ekonomi 
  • Operativt leda och samordna det interna arbetet kring SLS ekonomi och styra/fördela tillgängliga personal- och ekonomiska resurser på ett effektivt sätt
  • Bevaka att ekonomiadministrationen sköts enligt gällande regelverk och ta fram relevanta rutiner och riktlinjer 
  • Ge stöd till ansvariga på olika nivåer i ekonomi-och planeringsfrågor samt delta vid nämndmöten och ingå i SLS ledningsgrupp (LG)
  •  Bistå kanslichefen och vara bollplank i personaladministrativa frågor.

Vem är du?

Vi söker dig som har minst sju års erfarenhet av att ha arbetat som Ekonomiansvarig samt har en högskoleexamen inom ekonomi.

Vi söker en engagerad person som är affärsintresserad, kommunikativ och som trivs i en föränderlig miljö där du själv förväntas bidra till förändring. Vi utgår från att du har en analytisk förmåga och är en noggrann, strukturerad och lösningsorienterad person. För att lyckas i tjänsten tror vi även att du trivs med påverkansarbete. Du arbetar effektivt utan att ge avkall på noggrannheten.

Har du erfarenhet av arbete med eller i ideella föreningar är det meriterande.

Du erbjuds

Är du den vi söker erbjuds du en mycket intressant tjänst med möjlighet att påverka både tjänsten och läkarbranschen. Tjänsten är placerad centralt i Stockholm.

För frågor kring tjänsten, vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Uittomäki per telefon 0766-33 14 40. Välkommen med din ansökan via www.jurek.se snarast då intervjuer sker löpande.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Ulriikka Uittomäki
0766-33 14 40

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 5 maj . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Ekonomiansvarig till Svenska Läkaresällskapet