Jurek Bemanning

Digital Scenograf med känsla för pedagogik, rum och teknik

Akademiska Hus söker en Digital Scenograf till en av Sveriges mest spännande innovationsmiljöer vid Johannebergs Science Park i Göteborg. Vi söker efter en inlyssnande person som är pedagogiskt lagd, tekniskt kunnig, visuell och kreativ som kan fånga och kommunicera visioner med ljud, ljus, rum och rörlig bild.


Om jobbet

Under hösten 2019 slår Akademiska Hus upp portarna för A Working Lab vid Johanneberg Science Park. A Working Lab är ett hus fyllt av innovationsprojekt, från stomme till erbjudande. Ett av dessa innovationsprojekt är Learning Lab, ett lärandelabb med unika fördelar.

Vi söker nu dig som vill utmana dagens pedagogik och traditionella lärandemiljö. Din roll blir att driva och ansvara för verksamheten Learning Lab, en laborativ miljö för pedagogiskt lärande som vänder sig till både akademi och näringsliv. Miljön är dynamisk och interaktiv för att på bästa sätt utforska hur man kan stimulera till förbättrat och ökat lärande. Olikt flera andra mötesplatser, hörsalar och konferenslokaler så testar vi i Learning Lab ett unikt tjänsteerbjudande som sätter människan i centrum och kombinerar teknik med mjuka värden.

Inom Learning Lab finns en kombination av rum med olika förutsättningar, en studio, ett klipprum, ett makerspace och ett showroom. Som Digital Scenograf har du en rådgivande och skapande roll där du lyssnar in behov, idéer och vision för att sen sätta scenen som stödjer önskad aktivitet. Du utgår från människan och har både det fysiska rummet och den digitala världen som dina verktyg.

Din roll blir att rådgiva och stötta forskare, studenter, företag och andra former av organisationer i att hitta sin nya mötes- och lärandeform för att tillsammans utveckla Sverige som kunskapsnation. Du kommer ingå i teamet för AWL lokalt och kommer jobba nära Verksamhetsledaren för AWL, vilket innebär att ni två har viktiga nyckelroller för att utveckla och driva AWL på JSP till något alldeles unikt. I din roll som Digital Scenograf kommer du främst arbeta med:

- Driva utvecklingen av Learning Lab som tjänsteerbjudande
- Förvaltning av Learning Lab som fysisk plats, varumärke och tjänst
- Nätverka och knyta kontakter till Learning Lab som gynnar verksamheten¨
- Koordinera nätverket av forskare, makers och andra intressenter
- Skapa och sätta scenografier som är anpassade efter syfte, aktivitet och mål
- Underhållning och uppdatering av Learning Labs metodik. Och kunskapsbank med fokus på nyttiggörande och spridande av kunskap
- Representation av Learning Lab Göteborg i olika sammanhang tex events, introduktionsträffar och utbildningar


Vem är du?

Vi söker dig med universitetsexamen eller liknande erfarenhet inom pedagogik, scenografi, digitalisering, kommunikation och kultur. Du har erfarenhet av att jobba med pedagogik och rummets och teknikens betydelse samt erfarenhet av projektledning. Vidare har du ett kreativt och nytänkande sätt att arbeta på samt förmågan att förmedla känslor och skapa en stämning i en fysisk miljö.

För att vara framgångsrik i denna roll krävs en stark kommunikativ förmåga där du har hög känsla för att ge bra service och rådgivning.
Vi söker dig som är en prestigelös och har enkelt att samarbeta med andra personer. En person som inte räds att jobba i en flexibel miljö där de flesta dagar kommer se olika ut.


Om Akademiska Hus

Akademiska Hus är ett av landets största fastighetsbolag och med fokus på universitet och högskolor bygger och förvaltar vi hållbara kunskapsmiljöer för hela människan. Vår långa erfarenhet och fokus på trender i den akademiska världen gör att vi kan bygga både innovativt och långsiktigt. Idag har vi ett fastighetsvärde på 86 miljarder kronor och en omsättning på 6,1 miljarder kronor. För att möta den ökande efterfrågan på kunskapsmiljöer har vi en projektportfölj på 14 miljarder kronor.

Vill du veta mer? I denna rekrytering samarbetar vi med Jurek Rekrytering & Bemanning, varför du vid frågor är varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Charlotta Hansen på tel.nr 076-63 314 48, e-post charlotta.hansen@jurek.se
 

Område:

Göteborg
Västra Götalands län

Anställning: 

Tillsvidare Heltid

Kontakt:

Charlotta Hansen
0766-33 14 48

 Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 3 maj . Arbetsort : Göteborg . Publicerat : 3 april

Kategorier : Kommunikation Pedagogik Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Digital Scenograf med känsla för pedagogik, rum och teknik