Jurek

Dataskyddsombud till Collectum

Collectum är en valcentral för tjänstepensionen ITP och fungerar som en länk mellan de privatanställda tjänstemännen, arbetsgivarna och försäkringsgivarna. Vi är stolta över vårt uppdrag och att vi är en viktig aktör i det svenska pensionssystemet.

 

I vår verksamhet hanterar vi information om de 2,4 miljoner tjänstemän som har ITP, dataskydd är därmed ett mycket viktigt område för oss. Vi söker därför ett Dataskyddsombud med flerårig erfarenhet från området. Brinner du för dataskyddsfrågor och vill bli en del av en organisation där arbetsklimatet präglas av engagemang, eget ansvar och gott samarbete? Då är detta rollen för dig!

 

OM TJÄNSTEN OCH TEAMET

Som Dataskyddsombud (DPO) kommer du att ingå i ett team som består av vår chefsjurist och en bolagsjurist. Vårt team kännetecknas av frihet under ansvar, tillit till varandra och öppenhet kring att både ge och ta emot feedback.

 

I tjänsten som Dataskyddsombud kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bland annat att innefatta:

• Arbete kring GDPR såsom uppföljning av leverantörer, att stötta verksamheten i samband med tex implementering av nya system eller förändringar av rutiner, att löpande besvara frågor och förse verksamheten med information samt att avge rapport till styrelsen två gånger per år

• Samverkan med Dataskyddsombud från närliggande bolag samt omvärldsbevakning

• Omvärldsbevaka och utreda konsekvenser av ny/ändrad lagstiftning och samarbeta med verksamheten för att säkerställa Collectums efterlevnad av regulatoriska krav

• Interna regelverk, frågor kring tillämpning och tolkning av de regelverk som verksamheten följer

• Ansvara för rapportering av incidenter till IMY

• Ansvara för att upprätta, granska och säkerställa efterlevnad av processer, rutiner och mallar inom dataskyddsområdet tex mall för konsekvensbedömningar

• Bygga vidare på den interna medvetenheten och kunskapen kring dataskydd till exempel genom att hålla interna utbildningar.

 

Collectum har kommit långt i att implementera ett agilt arbetssätt som även inkluderar vårt arbete inom den juridiska enheten. Arbetssättet innebär att vi behöver ligga nära verksamheten, vara beredda att ställa om och ha ett flexibelt förhållningssätt till våra arbetsuppgifter. Collectum är ett litet, familjärt bolag vilket innebär att vi ofta samarbetar över gränser och är lyhörda för varandras olika behov.

 

MER OM DIG OCH VAD VI SÖKER

Vi letar efter dig som har en juristexamen och minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet. Du behöver ha gedigen kunskap inom GDPR och vi tror att du har arbetat som dataskyddsombud tidigare. Intresse av, och kunskap om, IT är också viktigt då du kommer att arbeta nära våra utvecklingsteam, CISO och Säkerhetschef i olika IT- projekt. Även om svenska är det huvudsakliga arbetsspråket behöver du kunna uttrycka dig på engelska i både tal och skrift då Collectum har avtal med utländska leverantörer.

 

I den här rekryteringen kommer vi lägga stor vikt vid personlig lämplighet för rollen. Vi letar efter dig som är trygg i din roll som DPO och som självständigt tar dig an dina ärenden/uppgifter redan från start. Du har förmågan att förklara komplexa juridiska begrepp och att göra juridik begripligt för mottagaren. Du är van vid att jobba strukturerat och effektivt mot deadlines. För oss är det viktigt att du förstår Collectums affär, tjänster och produkter samt att du bidrar med en förståelse för hur man tar in ny lagstiftning och anpassar den till vår verksamhet.

 

DU ERBJUDS

I denna roll ges du möjlighet att utvecklas, både som jurist och på ett personligt plan. Du har en central roll i organisationen och är högst delaktig i bolagets utveckling. Eftersom Collectum befinner sig i en förändringsfas får du möjlighet att påverka och sätta din prägel på Collectums dataskyddsarbete. Med ett tillitsbaserat ledarskap och delaktighet skapas utrymme för eget initiativtagande och självledarskap. Hos oss ges du utrymme för hela ditt liv.

 

Våra förmåner utgår från att skapa en hållbar arbetsplats med hållbara medarbetare. Vi vill uppmuntra till goda vanor, ökat välbefinnande och en möjlighet att själv kunna planera och prioritera sin tid. På så vis skapar vi tillsammans goda förutsättningar för prestation och arbetsglädje. Några av de förmåner som uppskattas mest av våra kollegor är förmånliga pensionslösningar, Collectumfria arbetsdagar, massage på jobbet och subventionerad lunch.

 

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

 

I denna rekrytering samarbetar vi med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Caroline Lönnbark på telefonnummer 076 002 69 21 alternativt caroline.lonnbark@jurek.se.

 

Facklig representant för FORENA är Camilla Björk, 076-209 8135 och facklig representant för SACO är Anders Jonasson, 08-508 981 67.

 

OM COLLECTUM

Vi är en liten organisation med ca 140 anställda. Det innebär korta beslutsvägar, men ställer också krav på ett personligt ledarskap och lagarbete. Vi arbetar efter en arbetsmodell där vi erbjuder flexibilitet för våra anställda som innebär möjlighet att arbeta hemifrån men även att ses på vårt fina kontor vid Medborgarplatsen.

 

Vi har inget eget vinstintresse utan jobbar på uppdrag av arbetsmarknadsparterna Svenskt Näringsliv och PTK. Collectums uppdrag är att se till att de privatanställda tjänstemännen med ITP ska få så hög pension som möjligt. Vi är stolta över att kunna säga att tjänstepensionen ITP bidrar till välfärden i Sverige.

 

Område

Stockholm

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 3 april

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Dataskyddsombud till Collectum