Jurek Bemanning

Credit analyst till internationellt bolag

Om företaget
Jurek Rekrytering & Bemanning är ett starkt växande företag med fokus på flexibla och kundanpassande rekryterings- och bemanningslösningar. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR/Administration samt marknad och management, och vår grundinställning är enkel. Vi vill erbjuda våra kunder bästa möjliga rekrytering och bemanningstjänst. För det krävs det att våra konsulter och kandidater är de bästa möjliga på marknaden. Därför ställer vi höga krav på såväl konsulter som kandidater, men i gengäld erbjuder vi också bland Sveriges allra bästa möjligheter till roliga, utvecklande och lönsamma uppdrag och anställningar för alla inom vårt nätverk. Genom vårt nytänkande och entreprenöriella arbetssätt är vi unika i Sverige idag

Arbetsbeskrivning
Till vår kund som är ett internationellt bolag i västerort söker vi för omgående start en erfaren Credit Analyst. I rollen som Credit Analyst kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefatta att hantera företags kreditansökningar och granska regelbundna kreditlimiter för att upprätthålla en sund kreditgränsportfölj bestående av bolagets nordiska kunder. Vidare kommer dina arbetsuppgifter att innefatta:

• Kreditanalys av nya företagskreditansökningar och förberedelse av kreditpremier
• Kreditanalys av befintliga kreditgränser i bolagets portfölj samt förberedelse av kreditpremier
• Se till att kunder inom portföljen regelbundet har giltiga kreditgränser
• Genom proaktivt arbete hantera signaler som indikerar dålig ekonomisk status hos kunderna för att förhindra kreditförluster
• Förbättra processerna för kreditkontroll och skapa effektiva rutiner
• Aktivt övervaka marknaden avseende information relaterad till kunder
• Kontakt med lokala kreditbyråer och andra lokala näringslivsrelaterade organ som behövs i det dagliga arbetet.
• Rapportering; internt och externt, ad hoc och periodiskt
• Agera internt stöd och support till kollegor om affärsrelaterade frågor

Vem är du?
Vi söker dig med eftergymnasial utbildning från Universitet/ högskola och som har minst 5 års erfarenhet från arbete som Credit analyst. Som person är du analytiskt lagd och har lätt för siffror. Du är kundorienterad, kommunikativ och självständig i ditt arbete. Då man arbetar i många olika system är det även viktigt att du är skicklig inom IT och snabbt kan sätta dig in i nya system. Har du arbetat i större internationella bolag är detta meriterande. Du är flytande i svenska och engelska.

Du erbjuds
I rollen som Credit analyst har du stor inverkan på möjligheten att uppnå lönsam och maximal försäljning. Vidare får du en nyckelroll för att fatta välbalanserade affärsbeslut som är viktiga för bolagets framgång.

Detta är ett konsultuppdrag vilket betyder att du kommer vara anställd hos Jurek Rekrytering & Bemanning men arbeta ute hos kund. Uppdraget är på heltid med start omgående till och med september.

 

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Visstid Heltid

Kontakt:
Frida Gylner
0766012474

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 28 februari . Arbetsort : Stockholm


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Credit analyst till internationellt bolag