Jurek

Compliance Officer till Skandias bankverksamhet

Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra. Och vi tror på en organisation där mångfald och jämställdhet är lika självklart som att vi sätter våra kunder först. Vi säljer inte produkter, vi skapar trygghet genom långsiktighet. Med 2 200 anställda är vi inte störst i branschen men med ett förvaltat kapital på cirka 750 miljarder gör våra medarbetare skillnad för våra kunder varje dag.

 

Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas! Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa.

 

 

Arbetsbeskrivning

Koncerncompliance är en centralt placerad enhet inom Skandiagruppen direkt under Koncernchef tillika VD för Livförsäkringsbolaget Skandia, ömsesidigt (Skandia Liv). Vårt uppdrag är att kontrollera, bedöma och rapportera status avseende regelefterlevnaden samt lämna råd och stöd till affärsverksamheten. Koncerncompliance har som mål att verka för att Skandias affärsverksamhet har en effektiv och medveten regelefterlevnad samt för att Koncerncompliance är en självklar samarbetspartner för organisationen.

 

Som junior Compliance Officer kommer du arbeta brett inom bankområdet och du kommer ha möjlighet att bygga din egen plats och i viss mån påverka vilka områden du arbetar med. Du kommer bistå i arbete med rådgivning, stöd, kontroll och rapportering avseende efterlevnad av externa och interna regler hänförliga till bank- och värdepappersområdet inom Skandiabanken. Du arbetar nära verksamheten och är föredragande för complianceledning och verksamheten i regelefterlevnadsfrågor hänförlig till dina ansvarsområden.

 

Du kommer ingå i Bank- och Kapitalförvaltningsgruppen inom Koncerncompliance men samarbeta nära alla dina kollegor inom Koncerncompliance. Du rapporterar till Chef Bank- & Kapitalförvaltning Compliance inom Koncerncompliance (tillika Chief Compliance Officer för Skandiabanken).

 

 

Vem är du?

Vi söker dig med juristexamen eller affärsjuridisk examen och 2-4 års erfarenhet från arbete med oberoende regelefterlevnadskontroll i bolag inom finansiell verksamhet som har förmåga att anpassa arbetet ut ifrån ett riskbaserat perspektiv och som beaktar verksamhetens art, omfattning och komplexitet. Du bör ha kunskap om och erfarenhet av arbete med några av regelområden så som PSD2, MiFID2, konsumentkrediter, penningtvätt och finansiering av terrorism, styrning, riskhantering och kontroll mm.

 

För att lyckas i rollen behöver du vara analytisk och strukturerad. Du kan arbeta självständigt men är en lagspelare som kan se frågor i ett större perspektiv samtidigt som du har ett sinne för detaljer. Rollen kräver också att du har god samarbetsförmåga och en mycket god kommunikativ förmåga, såväl i muntlig som i skriftlig form. Du har ett stort driv, är initiativtagande och håller hög kvalitet på ditt arbete. Du tycker det är viktigt med ordning och reda, är förtroendegivande och uppvisar stor integritet i ditt arbete samt har förmåga att leda och lyfta andra.

 

 

Du erbjuds

Skandia erbjuder dig ett utvecklande och stimulerande arbete där du kommer ges stora möjligheter att utvecklas och växa i din roll. Kontoret är beläget i ljusa och moderna lokaler vid Lindhagen i Stockholm.

 

 

Din ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar Skandia med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catarina Isaksson på telefonnummer 076-002 69 81, alternativt catarina.isaksson@jurek.se

 

 

Om Skandia

Skandia är ett pensionsbolag som erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att du ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara frisk på vägen dit. Vi har cirka 750 miljarder kronor under förvaltning. Vi låter pengarna jobba på ett sätt som ger bra avkastning åt våra drygt 1,7 miljoner kunder och samtidigt bygger vi ett bättre samhälle. Hos oss finns också en bank för bolån och sparande som möjliggör att hantera hela din ekonomi från pension till räkningar.

 

Område

Stockholm

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 11 maj

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Compliance Officer till Skandias bankverksamhet