Jurek

Communications Specialist med stort intresse för IT

Vill du vara med och utveckla medarbetares arbetssätt och förståelse för IT-verktyg och säkerhet? Nu söker vi en Kommunikatör med marknadserfarenhet som är intresserad av och har god IT kännedom. Du driver och deltar i kommunikationsarbetet kring IT-verktyg och säkerhet tillsammans med det globala kommunikations- och utbildnings teamet inom Atlas Copco. Har du ett starkt driv, stor nyfikenhet och en vilja att utveckla andra? Vill du jobba globalt med att effektivisera och förenkla tillgången till information kring IT? Då kan rollen som Communications Specialist med fokus på just IT på Atlas Copco vara ditt nästa steg.

 

 

Rollen

Som Communications Specialist tillhör du IT Services teamet i Sickla och arbetar proaktivt med kommunikations- och kompetenshöjande insatser kring IT-verktyg och säkerhet och ser till att all information kopplad till området kommuniceras på ett pedagogiskt och intresseväckande sätt i verksamheten, samt informerar och synliggör information via olika kanaler och möten. Du arbetar i många parallella projekt och ser till att skapa content, paketera och säkerställa att informationen är korrekt, relevant och målgruppsanpassad. Du kommer även att analysera verksamhetsbehov och vara delaktig kring prioriteringar.

 

Huvudsakligt fokus för denna tjänst är:

• Stötta utvecklingen av information om samt utbildningsaktiviteter kring IT-verktyg och säkerhet enligt satta ramverk

• Generellt förändringsarbete och insatser för ökad IT-säkerhet kännedom, informera och guida kollegor i olika delar av bolaget i existerande och nya teknologier kopplade till området

• Koordinera lokala och globala kommunikationsaktiviteter

• Vara delaktig i att vidareutveckla kommunikations- och utbildningsplattformar enligt satt strategi.

 

 

Kvalifikationer för rollen

Tjänsten passar dig som är relationsorienterad och drivs av tanken att på en operativ och strategisk nivå kunna sprida kunskap inom en stor global organisation. Vi ser också att du brinner för kombinationen av IT och kommunikation samt att du på ett långsiktigt och lösningsorienterat sätt tycker det är roligt att utveckla och lära andra. Rent tekniskt behöver du ha erfarenhet av att arbeta med IT system och Microsoft 365 suiten specifikt. Du har förmågan att se IT utifrån en användares perspektiv och kan samtidigt hålla ett helikopterperspektiv.

 

Andra viktiga kvalifikationer för rollen är:

• Flytande i engelska och svenska i såväl tal som skrift

• Intresse och kunskap om IT säkerhet och sekretessreglering

• Erfarenhet och bevisad framgång som duktig och pedagogisk kommunikatör

• Erfarenhet av att jobba i en snabbrörlig och föränderlig miljö

• Erfarenhet av att jobba internationellt

• Bekant med IT-termer, rapportering, sätt att mäta och utvärdera.

 

 

Personliga egenskaper för att lyckas i rollen

Som person är du nyfiken, lyhörd, kommunikativ och driven. Du har hög energi, är en teamplayer och trivs i interaktion med andra. Du är van att arbeta med förändringsledning, är orädd, tycker om utmaningar och växer med ansvar. Slutligen ser vi att du har ett organiserat och strukturerat arbetssätt där du inte låter någonting falla mellan stolarna.

 

 

Du erbjuds

Atlas Copco samarbetar i detta rekryteringsuppdrag med Jurek Rekrytering & Bemanning. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Cajsa Malm cajsa.malm@jurek.se eller Martina Alexandersson martina.alexandersson@jurek.se. Urvalsprocessen sker löpande och du är varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

 

Område: Stockholm

Anställning: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 2 november

Kategorier : Data & IT Kommunikation


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Communications Specialist med stort intresse för IT