Jurek

Chroma Studios söker bolagsjurist

Vill du vara med på resan hos en spännande start-up? Är du vidare en affärsdriven jurist, har ett intresse för entertainment och trivs med att få mycket ansvar? Då är kanske rollen som bolagsjurist hos Chroma Studios något för dig.

 

Bolaget söker nu sin första bolagsjurist till huvudkontoret i centrala Stockholm, en roll i vilken du ges möjlighet att bygga en juristfunktion och stötta bolaget i sitt arbete framåt.

 

 

Om Chroma Studios:

Chroma är en nybildad startup som skapar nya sätt att berätta med ljud - multidimensionella filmiska ljudberättelser. Det är underhållning som passar det tjugoförsta århundradet, något man inte kan uppleva genom dagens traditionella medier.

 

Vi på Chroma bygger en digital plattform där vi bjuder in kreatörer från olika konstnärliga områden för att dela sina berättelser med stöd av vår teknik - mångfaldiga, samtida och djupt mänskliga berättelser där författarna samarbetar med ljudkonstnärerna.

 

Följ med på vår spännande resa!

 

 

Arbetsbeskrivning:

Som bolagsjurist hos Chroma kommer du ha en bred roll med fokus på att tillsammans med övriga delar av bolaget vara med och driva Chromas affär framåt. Som bolagets första och enda jurist kommer du att ha en mycket viktig roll i bolagets utveckling och expansion. Du kommer att få arbeta nära film och tv-kreatörer på internationell nivå och hjälpa bolaget att skapa upplevelser där tittarna interagerar och lyssnar på berättelser såsom de aldrig tidigare har skildrats. Stort fokus i det dagliga arbetet kommer röra upprättande och förhandling av olika typer av kommersiella avtal, särskilt rättighets- och licensavtal samt samarbetsavtal. Du kommer vidare utgöra ett viktigt stöd för VD och ledning.

 

Du kommer tidigt att få mycket eget ansvar och arbeta självständigt men du kommer även att arbeta i projekt tillsammans med kollegor. Hos oss kommer du att ges goda möjligheter att snabbt utvecklas i din roll som jurist.

 

 

Vem är du?

Vi söker dig som har en juristexamen och därtill omkring tre års relevant juridisk yrkeserfarenhet från bolag och/eller affärsjuridiskbyrå. Du har en bred affärsjuridisk kompetens och stor vana av att upprätta, granska och förhandla kommersiella avtal. Har du tidigare arbetat med upphovsrätt och rättigheter är det meriterande. Vi ser gärna även att du har viss erfarenhet av transaktionsrelaterat arbete, men det är inte ett krav. Du har vidare ett stort intresse för underhållningsbranschen, IP/tech och kopplingen till affärer. Bolaget har en internationell prägel och du förutsätts därför kunna arbeta obehindrat på engelska såväl i tal som i skrift.

 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att trivas i denna roll ska du tycka om att arbeta i en entreprenöriell miljö med högt tempo. Du är affärsdriven och gillar rollen som business partner samt är självgående och trivs med ansvar. Vi ser gärna även att du är kreativ, pragmatisk och van att hantera risker. Du är vidare driven, har omdöme och villig att ge det lilla extra för att nå bolagets mål.

 

 

Du erbjuds:

Vi erbjuder dig en central och spännande roll i ett bolag med stora ambitioner. Du arbetar nära ledning och grundare och får möjlighet att från ett tidigt skede vara med och bygga upp juristfunktionen i bolaget. För rätt person kommer möjlighet ges att både utveckla sig själv och rollen i bolaget. Du blir dessutom en del av ett härligt entreprenöriellt gäng med mycket driv och ambition.

 

 

Ansökan:

I denna rekryteringsprocess samarbetar Chroma Studios med Jurek Rekrytering & Bemanning. Urvalsprocessen sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Observera att vi inte tar emot ansökningar via email. För frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Matilda Karlsson på nummer 073 690 50 18 alt via matilda.karlsson@jurek.se.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Område: Stockholm

Anställning: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 27 augusti

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Chroma Studios söker bolagsjurist