Jurek

Chefsjurist till Cloetta

Cloetta är ett ledande konfektyrföretag i Nordeuropa med några av våra största varumärken såsom Läkerol, Cloetta, Candyking, Jenkki, Kexchoklad, Malaco, Sportlife och Red Band. Vi söker nu en chefsjurist i en bred roll där du arbetar över hela koncernen nära verksamheten tillsammans med engagerade och drivna kollegor. Vill du arbeta med oss och ha roligt på jobbet är du varmt välkommen med din ansökan!

 

Arbetsbeskrivning

Som chefsjurist på Cloetta tar du ledningen i alla juridiska frågor, oaktat land eller världsdel, företagsfunktion eller rättsområde. Du arbetar nära koncernledningen och ländernas respektive ledningsgrupper, samt är den som styr och hanterar företagets externa advokatbyråer.

Rollen som Cloetta´s chefsjurist innefattar ett brett ansvarsområde, hög självständighet och tidvis högt tempo och varierande arbetsuppgifter, såsom:
• Bolagsrättsliga ärenden och avtalshantering för koncernens olika bolag
• Varumärkesrätt och övrig relevant immaterialrätt
• Corporate governance och tillsammans med IR hantera börsrättsliga ärenden
• Bevaka och agera på ny eller förändrad lagstiftning
• Uppköp av kompletterande juridiska tjänster
• Internutbilda kollegor
• Delta i projektledandet av bolagstämma och extern rapportering
• Förvärv, MAR, GDPR, och diverse legala och administrativa uppgifter.

Du rapporterar till CFO och arbetar från Cloettas huvudkontor i Solna Business Park i Stockholm.

 

Vem är du?

Vi söker dig som efter din juristexamen har 4-8 års relevant erfarenhet, inklusive av att arbeta som bolagsjurist. Har du arbetat på advokatbyrå och/eller suttit ting är det meriterande. Du har en bred affärsjuridisk kompetens och gärna särskild erfarenhet av immaterialrätt och konkurrensrätt. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är trygg i din roll som jurist och kan arbeta självständigt samtidigt som du har god samarbetsförmåga, kan förklara komplexa juridiska frågor på ett lättbegripligt sätt, är handlingskraftig, lösningsorienterad, positiv och prestigelös.

 

Du erbjuds

Hos Cloetta får du en möjlighet att jobba för ett internationellt företag som äger, utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer några av Sveriges och andra länders mest ikoniska varor och varumärken. Vi har ett leende i vårt DNA och är mycket stolta över vad vi gör och vår välkomnande och inkluderande kultur. På Cloetta hittar du många kollegor som är lika entusiastiska och positiva som du är. Vi motiveras av att vara bäst och ständigt utvecklas, och av att glädja våra konsumenter med våra produkter. Vi vill göra en skillnad och hela tiden skapa nya och smarta sätt att vinna. Vi ger dig den frihet som behövs så att du kan utföra dina ansvarsområden, komma med egna idéer, och ha en genuin inverkan på Cloettas framgång. Vi gillar det vi gör och har kul medan vi gör det.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.   Urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Cloetta med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se 

 

Om verksamheten

Cloetta grundades 1862 och är ett ledande konfektyrföretag i Nordeuropa. Cloettas produkter säljs i mer än 50 länder världen över med Sverige, Finland, Danmark, Norge, Nederländerna, Tyskland och Storbritannien som huvudmarknader. Cloetta äger några av de starkaste varumärkena på marknaden, till exempel Läkerol, Cloetta, Candyking, Jenkki, Kexchoklad, Malaco, Sportlife och Red Band. Cloetta har 8 produktionsenheter i 5 länder. Cloettas aktier handlas på Nasdaq Stockholm. Mer information om Cloetta finns på www.cloetta.com

 

Område: Solna

Anställning: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

 

 

Ansök nu

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Solna . Publicerat : 14 juli

Kategorier : Chef & Ledning Juridik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Chefsjurist till Cloetta