Jurek Bemanning

Chefsjurist sökes till HSB Stockholm

HSB är en rikstäckande bostadskooperation för bosparande, byggande och förvaltning. I regionföreningen HSB Stockholm arbetar cirka 465 personer i en organisation som omsätter cirka 800 miljoner.Arbetsbeskrivning

Som chefsjurist leder, coachar och fördelar du arbetet för juristavdelningen som för närvarande består av tre personer men ska bli fyra. Juristavdelningen stöder hela HSB Stockholms operativa verksamhet med löpande juridisk rådgivning och utbildning. Rollen som chefsjurist är operativ och inkluderar bland annat:


• Hålla i utbildningar och seminarium.
• Vara expertstöd till övriga jurister chefer/medarbetare samt förtroendevalda.
• Ge utlåtande i nyhetsbrev och olika skrivelser.
• Svara på interna och externa remisser och utlåtanden för HSB Stockholm.
• Complianceansvar, vilket innebär att jobba proaktivt med regelpåverkan och regelefterlevnad.
• Klagomålsansvar och rapporteringsansvar.
• Tillsynsansvar vad gäller betaltjänstverksamheten samt inlåningsverksamheten för HSB Stockholm. Ingå i referensgruppen för HSB Finansstöd.
• GDPR-ansvarig för HSB Stockholm.
• Arbeta brett med löpande juridisk rådgivning avseende allehanda frågor som kan uppkomma i verksamheten.
• Tillse att HSB Stockholms rapportering sker till styrelsen, VD och revisorer.


Juristavdelningen sitter på HSB Stockholms huvudkontor på Fleminggatan i Stockholm.Vem är du?

Du är en senior jurist med minst tio års relevant erfarenhet, goda allmänjuridiska kunskaper och mycket god ledarskapsförmåga. För att lyckas i rollen ser vi att du är en trygg och stabil person som har en mycket stark teamkänsla. Tidigare chefserfarenhet är meriterande men inte nödvändigt.


Du bör ha mycket goda kunskaper avseende:

• Fastighetsrätt
• Bostadsrätt
• Hyresjuridik


Du bör ha goda kunskaper avseende:

• Bolagsrätt
• Avtalsrätt
• Föreningsrätt


Vidare bör man vara ordningsam och strukturerad och se en drivkraft i möjligheten att få driva juristgruppen och skapa sin roll som chefsjurist inom HSB. För att trivas i organisationen är det också en tillgång om du tycker om att arbeta i en stor organisation med en blandning av professioner och förtroendevalda och ser det som drivkraft att vara en del av en organisation som är en aktiv och engagerad samhällsaktör!


För att trivas i rollen bör man vara en person med ett konsultativt förhållningssätt som tycker om utmaningar och förändringsarbete och kan arbeta under stress och ta snabba uppdrag.Du erbjuds

Du erbjuds en dynamisk roll med stor frihet under ansvar på en värderingsstyrd arbetsplats som bygger och utvecklar Stockholm! Arbetsplatsen präglas av en prestigelös företagskultur och arbetsgivaren strävar efter att upprätthålla balans i tillvaron mellan arbete och fritid.


I denna rekryteringsprocess samarbetar HSB Stockholm med Jurek Rekrytering & Bemanning, urval sker löpande. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se, vi tar inte emot ansökningar via mail. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Elvung på telefonnummer 0700 90 18 85 alternativt maria.elvung@jurek.se.


Varmt välkommen med din ansökan!Om verksamheten

HSB Stockholm är en medlemsägd organisation som jobbar med bosparande, byggande och förvaltning. Vi erbjuder allt ifrån förvaltningstjänster till medlemskap för bostadsrättsföreningar och är bostadsrättens främsta företrädare. Vi är en värderingsstyrd organisation som jobbar efter visionen att "vi ska vara den aktör som har det bästa anseendet hos alla våra intressenter när det gäller boendet", vilket vi uppnår genom att jobba med både hjärta och hjärna. Våra värderingar är grunden i hela vår verksamhet. På HSB Stockholm får du chansen att växa och utvecklas.Område:

Stockholm
Stockholms län


Anställning: 

Tillsvidare Heltid


Kontakt:

Maria Elvung

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 28 juni

Kategorier : Chef & Ledning Juridik


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Chefsjurist sökes till HSB Stockholm