Jurek

Chef Juridik & Compliance till Samhall

Sedan vi startade verksamheten för över 40 år sedan har vi bidragit till en arbetsmarknad där alla ses som en tillgång. Det är vi stolta över och idag är vi Sveriges största företag med verksamhet över hela landet – vi finns där behovet finns.

Vi söker nu vår nya Chef Juridik & Compliance!

 

Arbetsbeskrivning

Som Chef Juridik & Compliance på Samhall är du ansvarig för all juridik och compliance inom bolaget. Rollen är bred och du kommer arbeta såväl strategiskt som operativt. I din roll som chef och ansvarig för avdelningen förväntas du bidra till bolagets framtida utveckling och tillhandahålla såväl strategisk rådgivning som stöd för beslutsfattande. Samtidigt arbetar du mycket affärsnära och med samtliga affärsjuridiska frågor kopplade till företagets verksamhet inom framför allt kommersiell avtalsrätt, IT, ansvars- och försäkringsfrågor samt upphandling. I rollen ingår också att säkerställa relevant compliance såsom bland annat inom konkurrensrätt och dataskydd. Du är också ansvarig för bolagets tvister och managerar i förekommande fall de externa ombuden.

 

Som chefsjurist har du personalansvar för i dagsläget en jurist. Du rapporterar till CFO, och i din roll agerar du direkt med VD och övriga i företagets ledningsgrupp. Din arbetsplats blir i moderna och attraktiva kontorslokaler på Samhalls huvudkontor i Stockholm. 

 

Vem är du?

Vi söker dig som efter avslutad svensk juristexamen har arbetat tio år eller mer på affärsjuridisk advokatbyrå och/eller bolag. Du har en bred affärsjuridisk kompetens med stor erfarenhet av att upprätta och förhandla kommersiella avtal. Du har också erfarenhet av att arbeta med regelefterlevnad. Du behöver inte ha haft personalansvar men övrig dokumenterad ledarerfarenhet är ett krav.

 

Du är en senior jurist, du är van att arbeta självständigt och du trivs med ansvar. Du har ett stort intresse för affären och du trivs som bäst i en roll där du får arbeta både affärsnära och strategiskt. Du har erfarenhet av att göra relevanta riskavvägningar, du är affärsmässig och pragmatisk, samtidigt som du är kommunikativ och lyhörd inför verksamhetens behov. Du är trygg i din person och kompetens och i ditt ledarskap och du skapar därmed förtroende hos dem du möter.

 

Du erbjuds

Du erbjuds en och central och strategisk viktig roll som Chef Juridik & Compliance på Sveriges största företag med verksamhet över hela landet! Då rollen är ny ges du en unik möjlighet att vara med att forma dess närmare innehåll och sätta ramarna och processerna för juridik- och compliancefunktionen.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

 

I denna rekryteringsprocess samarbetar Samhall med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

 

Om verksamheten

Vi ägs av staten och vårt huvuduppdrag är att skapa utvecklande jobb åt personer med funktionsnedsättning och på så sätt ge dem en plats på den ordinarie arbetsmarknaden. Målet är att 1500 medarbetare varje år ska lämna oss för andra arbetsgivare. Vi ska lyckas med det genom att skapa riktiga arbetstillfällen som är efterfrågade på marknaden. Vi är övertygade om våra medarbetares förmåga att leverera med hög kvalité inom bland annat städ, omsorg, logistik och tillverkning. Vi omsätter årligen ca nio miljarder kronor – överskottet stannar i företaget och investeras i bland annat utbildning och utveckling av våra medarbetare. 

 

Område

Stockholm

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 24 augusti

Kategorier : Chef & Ledning Juridik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Chef Juridik & Compliance till Samhall