Jurek

Category and Product Innovation Manager

Är du vår nya Category & Product Innovation Manager som med entusiasm och driv tar initiativ att utveckla RFSU AB:s nya och befintliga produktkategorier till nästa nivå? Söker du ett arbete som kombinerar strategiskt affärsmannaskap, produktinnovation och engagemang för att förbättra människor liv - då är den här tjänsten något för dig! 

 

(Riksförbundet för sexuell upplysning) har som mål att bedriva information och upplysning inom sex- och samlevnadsområdet. Läs gärna mer på www.rfsu.com.

 

RFSU AB säljer produkter inom kategorierna kropp & hälsa samt sex & samlevnad. I produktportföljen finns starka nordiska varumärken som bl a RFSU och Carmex men även lokalt starka varumärken som finska Sultan. RFSU AB:s främsta försäljningskanaler är dagligvaruhandeln, apotek och e-handel. RFSU AB ägs av förbundet RFSU och drivs till 100% som övrig kommersiell verksamhet. Överskottet av försäljningen ger förutsättningar för förbundet RFSU Riksförbundet för sexuell upplysning, att bedriva information och upplysning inom sex- och samlevnadsområdet.

 

Du ingår i ett team på fem personer i funktionen Central Marketing och rapporterar till Nordic Marketing Manager. Du har ett nära samarbete med nordisk Kommunikation- och varumärkesansvarig. Rollen innebär nordiskt ansvar i nära samarbete med försäljningsorganisationen, inköps- och kvalitetsavdelningen, samt våra nordiska kollegor. Vårt kontor är placerat i moderna lokaler i Science Tower i Kista.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• I samarbete med verksamheten identifiera och definiera affärsmöjligheter utifrån konsument-, kund- och affärsinsikter.

• Upprätta nordiska strategiska planer och sortimentsstrategi.

• Förverkliga affärsvärdet genom att utforma business case och nya produkter.

• Leda dig själv och andra i projekt kopplat till produktinnovation

• Ansvara för att hantera, utveckla och driva, samt optimera befintlig produktportfölj.

• Projektleda arbetet vid lanseringar av nya produkter.

• Utföra kvalitativa och kvantitativa analyser och workshops.

• Presentera resultat och rekommendationer till intressenter.

• Följa och övervaka produktområdet för att kunna initiera ändringar och utveckling.

• Samarbete med R&D i utveckling av produktformuleringar.

• Utveckla förpackningsdesign i nära samarbete med designbyrå.

• Säkerställa hållbarhetsperspektivet i utveckling av produkter, formulering och förpackning.

 

Vem är du?

Du är datadriven och har ett starkt affärsintresse. Du har hög ambitionsnivå och initiativförmåga och en genuin vilja att ta eget ansvar och utveckla nästa framgångsrika produktsortiment under RFSU:S varumärke.

 

För att lyckas i rollen har du ett affärsdriv och god analytisk- och problemlösningsförmåga. Du har erfarenhet av att leda produktutveckling och innovativa processer. Vi tror att du har relevant akademisk utbildning och minst fem års arbetslivserfarenhet från strategiskt och operativt arbete. Kanske kommer du från controllersidan men är intresserad av att gå över till marknad och produktinnovation kopplat till apotek, dagligvaruhandel och e-handel. Tidigare erfarenhet inom hälsorelaterade produkter är en fördel.

 

Din personlighet präglas av positiv inställning och du sprider energi runt dig. Ditt engagemang och kommunikativa förmåga gör att du leder projektgruppen i mål och skapar affärsnytta och teamkänsla på vägen mot framgång.

 

Vi samarbetar med Jurek Marketing & Communication i denna rekrytering. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Lotta Köhler eller Martina Alexandersson på email fornamn.efternamn@jurek.se

 

Du ansöker till rollen genom att söka tjänsten via länken nedan (jurek.se)

 

Vi kommer att hantera ansökningarna och urvalet löpande. Ansökan behöver dock ha kommit in senast den 31 januari 2021.

 

Område: Stockholm

Anställning: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 januari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 4 januari

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Category and Product Innovation Manager