Jurek Bemanning

Business Controller till internationellt modebolag

Om verksamheten

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder ett komplett utbud av bemannings- och rekryteringstjänster. Vi rekryterar och hyr ut alltifrån studenter till yrkesverksamma akademiker med mångårig erfarenhet och specialistkompetens. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, marknad och administration.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en erfaren Business Controller till vår kund, ett internationellt världsledande modeföretag med placering i centrala Stockholm. Detta är ett spännande konsultuppdrag i syfte att hjälpa dem driva en kostnadsmedveten IT-verksamhetskultur inom IT-divisionen Infrastruktur och drift (I & O). Du kommer att vara en viktig partner för att ta analytiska möjligheter till nästa nivå och påverka företaget genom ekonomisk inblick.

Du kommer bli en del av ett högpresterande team av controllers och rapporterar till Divisionens Business controller. Du kommer ha varierande arbetsuppgifter där du förutom att du stöttar i budgetering och prognoser samt ger avvikelserapporter till ledningen även är en viktig aktör för att utveckla sättet att arbeta med servicekostnad, internationell fakturering, kostnadsoptimering och portföljhantering. Som Business controller jobbar man nära varandra med många olika roller och ledare inom organisationen varför din förmåga att kommunicera ekonomiska frågor på ett lättförståeligt sätt kommer att vara avgörande för din framgång.

Arbetsuppgifter:

  • Arbeta med ekonomisk planering, uppföljning och budgetering av IT-kostnader och resurser, tillsammans med Divisionens Business Controller, Sektionsledare och Projektledare.
  • Kommunicera om alla ekonomiska frågor och ge utbildning inom ekonomisk förvaltning och ekonomisk medvetenhet inom organisationen.
  • Genomföra proaktiv analys och undersökningar som bidrar till effektivitet och kostnadsmedvetenhet.
  • Delta i IT Service prissättningsarbete.
  • Stötta projektledare i kostnadsberäkning/affärsverksamhet.
  • Stötta upphandlingsledare angående ekonomiska krav vid förhandlingar om nya IT-kontrakt.
  • Kontroll av rutiner, till exempel de som rör fakturahantering och inköpsorder.
  • Delta i utvecklingen av processer och rutiner för kontrollfunktionen inom IT.
  • Bidra till utveckling och godkännande av de verktyg och system som IT-avdelningen använder för finansiell planering, budget och uppföljning.

Vem är du?

Vi söker dig som har en relevant universitetsexamen och några års arbetslivserfarenhet som Business Controller inom IT eller motsvarande erfarenhet av finansiell/företagsanalys i en teknisk miljö. Du har erfarenhet av att använda verktyg för finansiell budgetering och uppföljning. Företrädesvis har du fått erfarenhet från ett större företag i ett globalt sammanhang där du har arbetat med IT-relaterade projekt. Det är meriterande om du har erfarenhet av IT-prissättning och avgiftsmodeller, kostnadsoptimeringsarbete eller internationell fakturering.

Vidare ser vi att du har starka kommunikations- och relationsbyggande färdigheter (både engelska och svenska), och starka analytiska och problemlösande färdigheter. Du har en förmåga att ha ett helikopterperspektiv samt förstå detaljerna vid behov. Du gillar att arbeta i en föränderlig miljö, är nyfiken och proaktiv och har en drivkraft att ständigt förbättra. Du tar ansvar och är en lagspelare.

Du erbjuds:

Du erbjuds ett spännande uppdrag i en internationell arbetsmiljö på ett världsledande modebolag med högt i tak och passion för vad de gör. Att lära och förbättra är en del av den dagliga rutinen, och du kommer att vara fri att utveckla dina egna färdigheter och sätt att arbeta här. Du kommer sitta i moderna lokaler i city. Detta är ett heltidsuppdrag med start 10:e december i år som löper fram till sista oktober 2019.

Du kommer att vara anställd i Jureks uthyrningsverksamhet. Vi går igenom ansökningar och intervjuar löpande - vänta därför inte med att skicka in din ansökan! Har du frågor är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef Sophie Hersvall, sophie.hersvall@jurek.se.

Ansök på: www.jurek.se

 

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Visstid Heltid

Kontakt:
Sophie Hersvall

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 11 november . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Data & IT Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Business Controller till internationellt modebolag