Jurek

Business Controller till DEKRA

Har du ett affärsmässigt fokus och drivs av en roll där du får möjlighet att stötta verksamheten? Har du en bakgrund som Business Controller och vill arbeta på ett bolag där entreprenörsanda och affärsmässighet stor i fokus? Då kan detta vara för dig!

 

DEKRA är ett av Europas ledande företag inom teknisk kontroll och befinner sig i ett expansivt skede. För oss är personalen vår viktigaste resurs och det är våra kompetenta ledare och medarbetarna som för oss framåt. Vi står inför en spännande resa med ständigt fokus på effektivisering och utveckling.

 

 

Arbetsbeskrivning

I rollen som Business Controller arbetar du mot ett av DEKRAS fyra bolag, DEKRA Industrial AB. Du arbetar i din roll för att verksamheten leds och utvecklas i linje med företagets affärsidé, mål, vision och policys samt mot upprättande av affärs- och utvecklingsplaner. Du arbetar nära hela verksamheten och ansvarar bland annat för analys, internrapportering och uppföljning av intäkter, lönsamhet och underliggande KPI:er. Du är ansvarig för BI-systemet samt för att bygga och förädla arbetet med internrapportering, dataanalys och beslutsstöd. Vidare kommer dina arbetsuppgifter bland annat innehålla:

 

• Analyser och uppföljning av verksamheten samt nyckeltalsuppföljning

• Stöd till verksamheten i ekonomiska frågor och verksamhetsfrågor

• Löpande internrapportering till ledning och chefer

• Ansvara för den interna budgetprocessen

• Löpande prognoser

• Analysera och genomföra förbättringar

• Tillse att ställda lagar och krav följs och att nya eller förändrade rutiner och krav informeras och implementeras på lämpligt och planerat sätt

 

Du kommer tillhöra ett team som är placerade på kontoren i Göteborg och Solna. Du rapporterar till ekonomichef samt tillhör ledningsgruppen för DEKRA Industrial AB. Tjänsten innefattar en del resor.

 

 

Vem är du?

Vi söker sig som är utbildad civilekonom och som arbetat i liknande roll i ca 5 år. Vi ser att du tidigare arbetat med budget, prognos och analysarbete i en stöttande roll. Har du kunskaper inom redovisning är det meriterande likväl som erfarenhet från tjänsteindustrin. Eftersom DEKRA är en internationell arbetsgivare behöver du kunna uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i tal samt skrift. Då rollen är affärsorienterad och analytisk förväntas du bidra med insikter och korrekt data för beslut.

 

Som person är du affärsorienterad, analytiskt lagd och prestigelös. Du är självgående, strukturerad och noggrann samt har en förmåga att organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du trivs i en stöttande roll och har en stark vilja att effektivisera och förbättra. Vi ser att du har ett stort fokus på samarbete och du förstår vikten av god kommunikation.

 

 

Om verksamheten

DEKRA verkar för ökad säkerhet inom en rad branscher via oberoende besiktning, provning och certifiering. Idag är DEKRA ett av det mest framgångsrika företaget i världen inom sin bransch med 45 000 medarbetare i 60 länder. Säkerhet, service, entreprenörskap, samarbete och integritet är våra ledord. Med innovativa tjänster bidrar vi på DEKRA till ökad säkerhet världen över.

 

 

Välkommen med din ansökan!

Låter detta som rätt nästa steg för dig? Vi ser då fram emot din ansökan redan idag!

 

I denna rekrytering samarbetar DEKRA med Jurek och vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Holmberg på maria.holmberg@jurek.se alternativt 0761 – 83 55 24.

 

Urval och intervjuer hanteras löpande, varför rollen kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

 

Område: Göteborg

Anställning: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Göteborg . Publicerat : 19 april

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Business Controller till DEKRA