Jurek

Business Category Manager till RFSU

Är du vår nya Business Category Manager som med entusiasm och driv vill utveckla RFSU AB:s nya och befintliga produktkategorier på den nordiska marknaden? Söker du en tjänst som kombinerar strategiskt varumärkesbyggande och affärsmannaskap med vilja och engagemang för att förbättra människor liv - då är den här tjänsten något för dig.

 

RFSU AB säljer produkter inom kategorierna kropp & hälsa samt sex & samlevnad. Försäljningen sker inom Norden med en majoritet av försäljningen utanför Sverige vilket drivs av en nordisk försäljningsorganisation. I produktportföljen finns starka nordiska varumärken som bl a RFSU och Carmex men även lokalt starka varumärken som finska Sultan. RFSU AB:s främsta försäljningskanaler är Apotek, Dagligvaruhandeln och E-com. RFSU AB ägs av förbundet RFSU och drivs till 100% som kommersiell verksamhet. Överskottet av försäljningen ger förutsättningar för förbundet RFSU, Riksförbundet för sexuell upplysning, att bedriva information och upplysning inom sex- och samlevnadsområdet.

 

Till vårt HK i Kista Science Tower söker vi nu en Business Category Manager (BCM) med nordiskt ansvar.

 

 

Tjänsten

I tjänsten som Business Category Manager är fokus främst att utveckla och ansvara för RFSUs grundläggande kategoristrategier och därmed även resultatansvar för kategorierna i Norden. Tjänsten är ny och denna person rapporterar till nordisk Försäljningschef.

 

Du förväntas leda arbetet internt och agera expert både mot marknadsavdelningen och säljavdelningen inom det interna finansiella arbetet - samt inom de kommersiella strategierna för olika marknader och kanaler. I uppdraget ingår även att implementera och leda organisationen mot de nya satta kategoristrategierna och arbeta med uppföljning och styrning i alla led. Som "BCM" äger du även ansvaret för extern data och behöver sätta nya arbetssätt internt för att skapa tillgänglighet och förståelse så att hela organisationen har tillgång till data.

 

Ansvarsområden

• Som BCM kommer du vara länken mellan Sälj-och Marknadsavdelningen där du som expert hittar bästa säljfokus. Du analyserar hur vi kan skapa värde för våra kunder, våra shoppers och för RFSU AB. Mer konkret innebär detta att du går igenom alla våra kategorier och rekommenderar nya eller uppdaterar befintliga produkterbjudanden - både för shoppern och våra kunder.

• Utöver att rekommendera de övergripande kategoristrategierna kommer du vara den som gör snabba case på nya konfigurationer av redan befintliga produkter för att se hur vi kan utveckla försäljningen.

• Du samarbetar nära med säljteamen i de övriga nordiska länderna för att förstå affären på alla marknader samt hitta synergier inom kategorierna.

• Du kommer även ha ett nära samarbete med marknadsteamet i förhållande till nya produkter och vara "gatekeeper" och konsulten inom business case för att se om planer håller eller inte. Du är den som tar planer vidare mot handeln när vi har ett case internt.

• Vara experten på dina kategorier utifrån ett RFSU perspektiv men även utifrån konkurrenter och marknadsutveckling samt expert på sälj i förhållande till produktutvecklingsprocessen.

• Vara experten inom handelsfönster/deadlines och vad som förväntas inom den Nordiskahandeln.

• Leda analysarbete för både skeppningsdata och Nielsendata samt äga Nielsenbudget och nordiska data inköp.

 

 

Vem söker vi

För att lyckas i uppdraget är det viktigt att du har en djup analytisk förmåga i kombination med en mycket god förståelse för hela kedjan i affären dvs från RFSUs, kundens och konsumentens sida. Utöver detta behövs en hög strategisk kapacitet samt en mycket god kommunikativ förmåga. Du behöver ha mycket goda excel-kunskaper. Du är driven, strukturerad, flexibel, datadriven och drivs bl a av goda samarbeten.

 

Din personlighet präglas av positiv inställning och du har förmågan att sprida god energi runt dig. Vår kultur är öppen och ärlig och vi ställer upp och hjälper varandra, och för att trivas hos oss tror vi att du delar dessa värderingar. Vi arbetar i ett högt tempo och ser samtidigt till att har roligt på jobbet. Tjänsten kräver minst fem års erfarenhet från en befattning som KAM, kategorichef eller business controller samt har en relevant akademisk examen. Vi arbetar två dagar per vecka från kontoret i Kista, övrig tid ges möjlighet att arbeta hemifrån.

 

 

Din ansökan

I den här processen samarbetar RFSU med Jurek Marketing & Communication. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lotta Köhler, lotta.kohler@jurek.se, eller Cajsa Malm, cajsa.malm@jurek.se. Vi går igenom ansökningar löpande under sommaren så välkommen att skicka in ditt CV och personliga brev redan idag. Vi tar inte emot ansökningar via mail.

 

Område

Stockholm

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 15 september

Kategorier : Försäljning & Marknadsföring


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Business Category Manager till RFSU