Jurek Bemanning

Botkyrka kommun söker en ekonomiassist

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare.

Om kommunledningsförvaltningen och Redovisningsenheten

Kommunledningsförvaltningens uppdrag är att stödja kommunstyrelsen i deras arbete. Planerings- och uppföljningsavdelningen inom kommunledningsförvaltningen är Botkyrka kommuns övergripande ekonomi- och kvalitetsfunktion med ett strategiskt ansvar att leda och samordna kommunens styrning, planering och ekonomi till stöd för chefer och förtroendevalda.

Redovisningsenheten ansvarar för den kommunövergripande redovisningen genom kvalitetssäkring, analyser och strategisk utveckling. Enheten har ett stort ansvar vid upprättandet av kommunens och koncernens årsredovisning och delårsrapporter.

Utöver kärnuppgifterna med avstämningar och redovisning, kassa, leverantörs- och kundreskontra arbetar redovisningsenheten med systemförvaltning av ekonomisystem, internkontroll och övergripande projekt.

Till kommunledningsförvaltningens redovisningsenhet söker vi nu en ekonomiassist till leverantörsreskontra.

Arbetsbeskrivning

Som ekonomiassistent på leverantörsreskontra ansvarar du tillsammans med två kompetenta kollegor för all hantering av leverantörsfakturor. Processen sker digitalt, från ankomstregistrering, attestgång och kontering, till leverantörsbetalningen. Redan i dagsläget kommer 65% av alla fakturor in som SVE-fakturor och resterande som scannade fakturor via ett scanningsbolag.

Övriga arbetsuppgifter kommer b.la innefatta:

  • Vara behjälplig i månadsbokslut med avstämning av reskontran.
  • Upplägg av nya leverantörer.
  • Manuell hantering av utlandsbetalningar.
  • Manuell hantering av utanordningar (personalutlägg m.m.).
  • Följa upp betalningspåminnelser och inkassokrav.
  • Ärendehantering funktionsmejl leverantörsfakturor.
  • Telefonsupport.Löpande kontakt med verksamheten i frågor rörande leverantörsfakturor och utanordningar, samt kontakter med kommunens leverantörer.

Du kommer även få möjlighet att vara delaktig i kommunens utveckling av leverantörsreskontran.

Funktionen leverantörsreskontran kan under 2019 flyttas till Upphandlings­enheten, en föreslagen organisationsförändring där en inköpsorganisation byggs upp i samband med inköp och implementering av ett nytt inköps- och fakturahanteringssystem i Botkyrka kommun.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller har en motsvarad praktisk erfarenhet. Du har flerårig vana av liknande arbetsuppgifter inom leverantörsreskontra samt erfarenhet av ett större ekonomisystem.

Vi ser det som meriterande om du arbetat i ekonomisystemet Visma (IoF), och då gärna även i Visma Commerce (Proceedo) eller liknade system. Likaså är det meriterande ifall du har varit delaktig vid implementering av ett nytt fakturahanteringssystem (Proceedo eller liknande).

Vi ser gärna att du arbetat i en större verksamheter eller organisationer och då arbetat i digitalt integrerade processer med hantering av leverantörs­f­akturor. Du är även duktig på avstämningar och van med uppföljnings- och utrednings­arbete, samt har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Som person är du trygg i dig själv och har integritet. Du är också strukturerad, noggrann och engagerad i dina arbetsuppgifter. Du är van att planera ditt arbete i förväg, men kan också vara flexibel och anpassa dig till nya situationer. Du trivs med att arbeta i team och lyssnar, kommunicerar samt löser problem på ett konstruktivt sätt.

Sista ansökningsdag

I denna rekrytering samarbetar Botkyrka kommun med Jurek Rekrytering & Bemanning. Sista ansökningsdag är 2019-02-20 Har du frågor på tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria von Sterneck på 073 70 771 70 eller via mail: maria.vonsterneck@jurek.se 

Fackliga kontaktpersoner 08-530 61 000.

Varmt välkommen med din ansökan!

Område:
Botkyrka
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Maria Von Sterneck
0737-07 71 70

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 1 mars . Arbetsort : Botkyrka . Publicerat : 1 februari

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Botkyrka kommun söker en ekonomiassist