Jurek

Bolagsjurist till Swedfund

Med ständigt fokus på vårt uppdrag att bekämpa fattigdom bygger vi en utvecklingsfinansiär i världsklass som genom aktivt ägande, partnerskap och nytänkande utvecklar hållbara och lönsamma företag i världens fattigaste länder.

 

Arbetsbeskrivning

Swedfund söker en bolagsjurist med transaktionsvana till huvudkontoret i Stockholm.

 

Bolagets juristavdelning består för närvarande av chefsjuristen samt fyra jurister med gedigen erfarenhet av investeringar på utvecklingsmarknader. Juristerna arbetar operativt genom hela investeringscykeln, i team med bolagets övriga expertfunktioner.

 

Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen bestå i att ge kvalificerad juridisk rådgivning i investeringsverksamheten, vilket innefattar att delta i förhandlingar, granska, skriva och tolka avtal, projektleda externa jurister samt vara ett aktivt strategiskt bollplank i investeringsteamen under hela investeringscykeln. Avtalsparterna är utländska och avtalen lyder vanligtvis under utländsk rätt. Arbetsspråket är nästan uteslutande engelska. Tjänsten innebär resor till Swedfunds investeringsländer.

 

Utöver investeringsverksamheten, kommer du även att arbeta med löpande juridisk rådgivning åt andra avdelningar inom Swedfund och involveras i interna utvecklingsarbeten.

 

Vem är du

Vi söker dig som har en juristexamen och arbetat minst fem år på affärsjuridisk advokatbyrå, i en investeringsorganisation eller motsvarande, gärna med inriktning mot lånefinansiering och/eller private equity (fond- eller aktieinvesteringar). Du har god vana av att självständigt skriva och förhandla kommersiella avtal på engelska. Arbetet på Swedfund spänner över många kultur- och geografigränser varför internationell erfarenhet är meriterande.

 

Arbetet ställer stora krav på såväl din samarbetsförmåga som din förmåga att leverera kvalitativ juridisk rådgivning. Du förväntas vara flexibel men samtidigt ha integritet. Du är som person utåtriktad, glad och ansvarstagande. Du är van att arbeta självständigt, har en känsla för kvalitet och en stark vilja till egen utveckling.

 

Du erbjuds

Du erbjuds en möjlighet att arbeta med hållbara investeringar i en internationell miljö. Du får vidare en möjlighet att arbeta brett med olika instrument (aktier, fonder och lån) inom Swedfunds sektorer Energi och klimat, Hållbara tillväxtbolag samt Finansiell inkludering. Denna roll ger således unika möjligheter för den som är intresserad av att bredda sin kompetens vad gäller instrument och sektorkunskap men även inom hållbarhetsområdet, allt i en internationell kontext.

 

I denna rekrytering samarbetar Swedfund med Jurek Rekrytering & Bemanning AB. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Jurek Law, Ulriikka Järnefelt, telefon: 0766331440. Varmt välkommen med din ansökan snarast via e-post genom www.jurek.se

 

Om Swedfund

Swedfund är Sveriges utvecklingsfinansiär och ska bidra till minskad fattigdom genom hållbara investeringar i världens fattigaste länder. Swedfund investeringsstrategi vilar på tre fundament: samhällsutveckling, hållbarhet och finansiell bärkraft. Swedfund bildades 1979 och har sedan starten investerat i företag, finansiella institutioner och fonder i utvecklingsländer, varv en majoritet i Afrika söder om Sahara.

 

Swedfund har kontor i Stockholm och Nairobi, Kenya med totalt drygt 70 medarbetare.

 

Område

Stockholm

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 15 november

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Bolagsjurist till Swedfund