Jurek Bemanning

Bolagsjurist till Swedfund

Med ständigt fokus på vårt uppdrag att bekämpa fattigdom bygger vi en utvecklingsfinansiär i världsklass som genom aktivt ägande, partnerskap och nytänkande utvecklar hållbara och lönsamma företag i världens fattigaste länder.


Arbetsbeskrivning

Swedfund växer och till Swedfunds huvudkontor i centrala Stockholm, söker vi nu en kvalificerad bolagsjurist.

Bolagets juristavdelning består för närvarande av fyra jurister med gedigen erfarenhet av investeringar på utvecklingsmarknader. Juristerna arbetar operativt genom hela investeringscykeln, i team med bolagets övriga expertfunktioner.

Dina arbetsuppgifter i investeringsteamen kommer huvudsakligen bestå i att ge kvalificerad juridisk rådgivning, delta i förhandlingar, granska, skriva och tolka avtal samt projektleda externa jurister. Avtalsparterna är utländska och avtalen lyder vanligtvis under utländsk rätt. Arbetsspråket är nästan uteslutande engelska. Tjänsten innebär resor till Swedfunds investeringsländer. Vidare kommer du arbeta med löpande juridisk rådgivning åt samtliga avdelningar inom Swedfund och involveras i interna utvecklingsarbeten.


Vem är du

Vi söker dig som har en juristexamen och arbetat fem till tio år på affärsjuridisk advokatbyrå eller motsvarande, med inriktning mot private equity (fond- eller direktinvesteringar) och/eller lånefinansiering. Du har god vana av att självständigt skriva och förhandla kommersiella avtal på engelska. Arbetet på Swedfund spänner över många kultur- och geografigränser varför internationell erfarenhet är meriterande.

Arbetet ställer stora krav på såväl din samarbetsförmåga som din förmåga att leverera. Du måste vara flexibel men samtidigt ha integritet. Du är som person utåtriktad, glad och ansvarstagande. Du är van att arbeta självständigt, har en känsla för kvalitet och en stark vilja till egen utveckling.


Du erbjuds

Du erbjuds en möjlighet att arbeta med hållbara investeringar i en internationell miljö.

I denna rekrytering samarbetar Swedfund med Jurek Rekrytering & Bemanning AB. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Jurek, Ulriikka Järnefelt, telefon: 0766331440. Varmt välkommen med din ansökan snarast via e-post genom www.jurek.se


Om Swedfund

Swedfund är svenska statens utvecklingsfinansiär som genom hållbara investeringar bidrar till ekonomisk, miljömässigt och social utveckling i världens fattigaste länder. Swedfunds investeringsstrategi vilar på tre fundament: samhällsutveckling, hållbarhet och finansiell bärkraft. Sedan 1979 har Swedfund varit en aktiv, ansvarsfull och långsiktig investerare i mer än 260 företag.

Vi är 42 medarbetare med kontor i Stockholm och Nairobi.


Område:

Stockholm
Stockholms län

Anställning:

Tillsvidare Heltid

Kontakt:

Ulriikka Järnefelt
0766-33 14 40Ansök nu


 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 18 november

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Bolagsjurist till Swedfund