Jurek Bemanning

Barn- och grundskolechef till Täby Kommun

Om Täby kommun

Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

 

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

 

Inom utbildnings verksamhetsområde arbetar vi mot högt uppsatta verksamhetsmål och meritvärdena för Täbys kommunala grundskolor ligger i toppskiktet i landet. Täby akademi för pedagogisk professionsutveckling, i samarbete med nationella och internationella lärosäten såsom Harvard, bidrar till att kommunens pedagoger och skolledare tillhör spetsen i Sverige. Vi arbetar långsiktigt och systematiskt för att Täby ska ha Sveriges högsta utbildningskvalitet där lärandet är tillgängligt för varje elev.

 

 

Rollen

Som barn- och grundskolechef kommer du att leda verksamheten i de kommunala grundskolorna, förskolorna och särskoleverksamhet i Täby, du väntas bidra till att etablera den röda tråden från förskola och vidare i utbildningsväsendet. Arbetet sker i en ledningsgrupp tillsammans med en utbildningschef och fyra andra centrala chefer som gemensamt utvecklar den pedagogiska verksamheten som barn- och grundskolenämnden är huvudman för.

 

Du kommer att ansvara för verksamhetsutveckling och skolutvecklingsprocesserna baserade på vetenskaplig grund. Du har budget- och personalansvar samt har ett systematiskt kvalitetsarbete i fokus för att kunna nå verksamhetens mål utifrån politiskt fattade beslut om läroplanens mål. Du kommer att vara närmsta chef för 12 rektorer för de kommunala grundskolorna och förskolorna, och leda rektorsgruppens kommungemensamma arbete. Du kommer att ha ett rapporteringsansvar direkt till nämnden och även samarbeta externt med såväl högskolor som företag.

 

 

Vi söker dig som har

Kvalifikationer

  • Du är lärarutbildad samt har en examen från statlig rektorsutbildning eller motsvarande
  • Du har en gedigen erfarenhet från ledarskap i chefsbefattningar inom skolväsendet
  • Flerårig erfarenhet av personal- och budgetansvar, samt tidigare erfarenhet av att leda chefer
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

 

Personliga egenskaper

  • Som person är du kommunikativ, konstruktiv och lösningsorienterad
  • Du är trygg i ditt ledarskap och har lätt för att bygga förtroende
  • Du är en ledare som har förmåga att få med dig hela teamet vid förändring
  • Du har ett prestigelöst förhållningssätt och lägger stort värde i ett fungerande samarbete med hela organisationen

 

För att trivas och fungera i uppdraget är du strategiskt lagd och har förmågan att arbeta proaktivt med utvecklingsarbetet.

 

Vi ser också att en framgångsrik barn- och grundskolechef drivs av att skapa bra relationer och leder, motiverar samt förser andra med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du har ett coachande förhållningssätt i ditt ledarskap och motiveras av utmaningar och högt uppsatta mål. Självklart tar du initiativ och har eget ansvar för att strukturera ditt arbete och att självständigt driva dina processer framåt i uppdragets riktning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

 

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett intressant och meningsfullt arbete där din insats kommer ha stor betydelse för de inblandade. Du är med och gör skillnad i människors liv.

 

På vår hemsida www.taby.se kan du läsa mer om våra förmåner och hur det är att arbeta i Täby kommun.

 

 

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar Täby kommun med Jurek Rekrytering & Bemanning. Sista ansökningsdag är 2020-01-17. Intervjuer påbörjas i v.3. Har du frågor på tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult. Maria von Sterneck på 073 70 771 70 eller via mail: maria.vonsterneck@jurek.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Övrigt

Carolina Morell, Lärarförbundet: 070-643 97 85.

Eva-Marie Edén. Lärarnas riksförbund: 076-643 90 83

Susanne Lindoff- Dahlqvist, kommunal: 076-643 96 61

Helen Klockare, Saco: 076-643 95 12

Linda-Marie Palm, Vision: 076-643 98 74

 

I den här rekryteringsprocessen kommer vi att genomföra bakgrundskontroll av slutkandidat.

 

Område:

Täby

Stockholms län

 

Anställning:

Tillsvidare Heltid

 

Kontakt:

Maria Von Sterneck

0737-07 71 70

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 10 minuter . Arbetsort : Täby . Publicerat : 20 december

Kategorier : Chef & Ledning Offentliga jobb Pedagogik


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Barn- och grundskolechef till Täby Kommun