Jurek

AWA söker IP Paralegal inom patent

Tycker du att patentprocessen är det mest spännande området inom juridiken? Brinner du för att förbättra, komma med nya idéer och utveckla traditionella arbetssätt? Då får du inte missa chansen att kliva in i ett sammansvetsat Paralegal-team som stöttar och utmanar varandra! AWA söker dig som har erfarenhet inom patentområdet och som vill vara med på deras tillväxtresa.

 

 

Arbetsbeskrivning

Som IP Paralegal kommer du att arbeta med engagerade kollegor och tillsammans hjälpa olika kunder i deras patentprocesser, både nationellt och internationellt. Du bidrar med kvalificerad administration och arbetar för att bygga och fördjupa dessa kundrelationer. Rollen innebär många kontaktytor, både med slutkunder, myndigheter och externa ombud.

 

Dina arbetsuppgifter kommer exempelvis bestå i att ta emot och koordinera korrespondens samt bedöma åtgärder, hantera inlämningar till olika myndigheter samt hantera och följa upp tidsfrister, ge enklare rådgivning samt dokumentera information och frister i system.

 

Du tillhör ett sammansvetsat och socialt Paralegal-team om 23 kollegor som gärna hittar på aktiviteter tillsammans och delar med sig av kunskap och erfarenheter. Du rapporterar till Linda Engström som har arbetat i IP-branschen i 20+ år och vars ledarskap präglas av en coachande attityd samt att hon alltid har teamet i fokus.

 

 

Vem är du?

AWA söker dig som har goda kunskaper inom patenträtt och minst tre års erfarenhet från IP branschen, antingen från byrå eller bolag. Du tar dig an arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt och har en god förmåga att organisera och planera ditt arbete. Du förstår vikten av noggrannhet samt är van att prioritera, följa processer och har ett proaktivt förhållningssätt. I din yrkesroll är du kommunikativ, affärsmässig och kommunicerar obehindrat på engelska i tal och skrift. Vi ser gärna att du är flytande på svenska, men det är inget krav.

 

 

Du erbjuds

På AWA möter du intressanta innovationsföretag tillsammans med dedikerade kollegor inom patent, varumärken, design och affärsutveckling. Du kommer till ett personalägt bolag med stark sammanhållning och som präglas av en varm och hjälpsam kultur. Som anställd har du goda möjligheter att vidareutveckla dina personliga och yrkesmässiga färdigheter, bland annat genom löpande utbildningar som erbjuds till samtliga anställda

 

Du kommer att vara placerad på ett av våra tre kontor i norr – Stockholm, Uppsala eller Östersund. I denna rekrytering samarbetar AWA med Jurek. För mer information kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Angeliqa Haapanen på angeliqa.haapanen@jurek.se

 

 

Om AWA

AWA är ett ledande konsultföretag inom IP (immaterialrätt) med närvaro i både Europa och Asien. Deras kunder är innovationsintensiva företag – från uppstartsföretag till ägare av världens mest kända varumärken och patentportföljer. I takt med att branscher och sektorer växer hjälper AWA innovatörer att tjäna pengar på immateriella tillgångar och när marknaderna mättas hjälper de varumärken att sticka ut från mängden.

 

AWA är idag 350 medarbetare fördelat på 21 kontor i Sverige, Norge, Danmark, Belgien, Nederländerna, Schweiz, Kina och Hongkong. Du kan läsa mer om AWA på www.awa.com 

 

Sökord: Legal Assistant, Paralegal, IP Paralegal, Patent, Juridik, Immateriella rättigheter, Intellectual Property, IP Administration. 

 

Område: Uppsala

Anställning: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Uppsala . Publicerat : 20 oktober

Kategorier : Juridik Kontor & Administration


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb AWA söker IP Paralegal inom patent