Jurek Bemanning

AWA söker IP-jurist med inriktning mot varumärken

Om verksamheten

AWA är ett ledande konsultföretag inom IP (immaterialrätt) med närvaro i både Europa och Asien. AWA:s kunder är innovationsintensiva företag – allt från uppstartsföretag till ägare av världens mest kända varumärken och patentportföljer. Med 170 patentingenjörer, jurister och immaterialrättsexperter finns djup kompetens inom såväl immaterialrättsstrategi och juridiska tjänster inom patent, varumärken, design och upphovsrätt. AWA grundades i Sverige 1897 och har i dag 300 medarbetare på 16 kontor i Sverige, Danmark, Tyskland och Kina. År 2017 var omsättningen 659,5 miljoner kronor. Läs mer på www.awa.com.

Team Juridik på AWA i Stockholm har en bred kompetens inom immaterialrätt och affärsjuridik, med hög specialiseringsnivå. Man behöver nu förstärka teamet med ytterligare en IP-jurist med inriktning mot varumärken.

Arbetsbeskrivning

I denna roll kommer du arbeta brett med varumärkesrelaterad juridik. Förutom sedvanlig varumärkeshandläggning kommer du också bistå kunderna med allt ifrån varumärkesstrategiska frågeställningar, kommersialisering och licensiering av varumärken till frågor kring intrång och tvister. Tjänsten är specialiserad mot varumärken men vi välkomnar också ett intresse av att arbeta med andra rättigheter såsom mönster och upphovsrätt.

Vem är du?

Vi söker dig som efter juristexamen har arbetat med kvalificerad varumärkesjuridik under minst ett par år. Du kan varumärkeshandläggning, är van att skriva och förhandla varumärkesrelaterade avtal och av att hantera frågeställningar kring intrång. Erfarenhet av andra immateriella rättigheter är meriterade men inget krav. Du har förmågan att driva juridiska ärenden självständigt och du tar ett stort eget ansvar men är en utpräglad lagspelare som uppskattar att jobba tillsammans med andra och att samarbeta både med andra jurister och med personer som har annan kompetens. Som person är du nyfiken och driven, du har en god social förmåga och hög servicekänsla. Då du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt tror vi att du är förtroendeingivande och har lätt för att knyta kontakter och skapa relationer. Förutom svenska talar och skriver du engelska flytande.

Du erbjuds

Som jurist hos oss får du möjlighet att arbeta med intressanta uppdrag tillsammans med dedikerade specialister inom patent, varumärken, design och affärsutveckling. Du erbjuds en spännande och självständig roll med stort eget ansvar. Uppdragen spänner över ett brett område med varierande frågeställningar med fokus på teknik och affärer. På vår arbetsplats har vi en familjär stämning och vi värdesätter ett gott arbetsklimat och kollegial gemenskap. Vi är måna om våra medarbetare och hos oss får du en god work life balance. Tjänsten är placerad vid AWA:s centralt belägna kontor i Stockholm.

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar AWA med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Helena Woodcock
0733-10 95 85

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 21 december

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb AWA söker IP-jurist med inriktning mot varumärken