Jurek Bemanning

Avdelningschef till Miljöskyddsförvaltningen i Alingsås Kommun

Om verksamheten

Välkommen till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Det är viktigt att du som medarbetare känner dig delaktig i utvecklingen av verksamheten och känner stolthet över den service som erbjuds. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Förvaltningen består av 25 medarbetare som arbetar på uppdrag av en självständig miljöskyddsnämnd. Vår främsta roll är att arbeta med myndighetsutövning utifrån miljöbalken och livsmedelslagstiftningen där förebyggande arbete ihop med prövning och tillsyn står i fokus. Under 2019 kommer vi att införa ett nytt ärendehanteringssystem på förvaltningen.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en avdelningschef till miljö och vatten. Avdelningens främsta uppgift är att bedriva tillsyn och handlägga ärenden utifrån miljöbalken; miljöfarliga verksamheter, enskilda avlopp, förorenade områden, kemikalietillsyn, lantbruk, värmepumpar. På avdelningen arbetar för närvarande fjorton fantastiska handläggare.

Som avdelningschef har du personal-, verksamhets-, och budgetansvar. Tillsammans med kollegor/medarbetare leder och utvecklar du kontorets verksamhet. Du arbetar på uppdrag av förvaltningschefen och en politisk nämnd. I din roll kommer du vara en viktig nyckelspelare i förvaltningens ledningsgrupp.

Vem är du?

Vi söker dig med chefserfarenhet inom kommunal förvaltning eller annan myndighetsutövning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom miljö- och hälsoskyddsområdet. Du har relevant högskoleutbildning eller annan erfarenhet som vi betraktar som likvärdig. Det är en fördel om du har god vana och intresse av kommunikation och mediakontakter.

Som person bör du vara drivande och utvecklingsorienterad, men samtidigt ödmjuk och tålmodig inför komplexiteten i verksamheten. Arbetet kräver att du har en god förmåga att planera, strukturera och leda verksamheten. Du är trygg i din kompetens och erfarenhet som ledare samt är en van beslutsfattare. Din roll innebär att arbeta nära politiken, därför ser vi att du är en kommunikativ person som på ett bra sätt kan representera din avdelning och samtidigt vara en viktig nyckelperson i förvaltningsledningen.

Vi söker dig som är duktig på att samarbeta och vet hur du motiverar till utveckling. Du är en person som tillför arbetsglädje och kan entusiasmera och använda medarbetarnas expertis och personlighet på bästa sätt. Du har förmåga att uttrycka dig väl i det svenska språket, både i tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du erbjuds

Du erbjuds ett spännande och utvecklande ledaruppdrag där du tillsammans med förvaltningens ledningsgrupp och medarbetare medverkar till att utveckla verksamheten så vi klarar framtidens utmaningar.

I denna rekrytering samarbetar vi med Jurek Rekrytering & Bemanning, varför du vid frågor är varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Charlotta Hansen på tel.nr 0766-331448 alternativt via mail: charlotta.hansen@jurek.se. Då urvalet sker löpande är du välkommen med din ansökan redan idag via www.jurekbemannning.se.

Område:
Alingsås
Västra Götalands län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Charlotta Hansen
0766-33 14 48

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 18 november . Arbetsort : Hela landet

Kategorier : Chef & Ledning Miljö & Naturbruk


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Avdelningschef till Miljöskyddsförvaltningen i Alingsås Kommun