Jurek

Arbetsrättsspecialist till Arla Foods

Är du en diplomatisk och relationsskapande person som brinner för att stötta och supportera verksamheten i olika arbetsrättsliga frågor? Lockas du av att arbeta i en spännande global organisation med en välkomnande företagskultur? Missa då inte chansen att söka rollen som Arbetsrättspecialist hos Arla Foods!

 

Arla Foods är ett av Nordens snabbast växande FMCG-bolag och ett av världens största mejeriföretag. Arla Foods har ca 22 000 medarbetare globalt varav ca 3500 i Sverige där majoriteten är verksamma bland våra mejerier som finns utspridda mellan Vimmerby och Östersund. På det svenska huvudkontoret i Solna arbetar ca 250 personer.

 

Om rollen

I rollen som Arbetsrättsspecialist på Arla Foods kommer du främst att arbeta med arbetsrättsliga frågor kopplade till vår Supply Chain verksamhet. Du kommer ansvara för förhandlingar och stötta HR Business Partners samt chefer på mejerierna runt om i landet i olika arbetsrättsliga frågor.

 

Dina ansvarsområden och arbetsuppgifter innefattar bland annat:

• Rådgivning och stöd till HR Business Partners och chefer i arbetsrättsliga frågor (rådgivning och hands-on support i avtalsfrågor, förhandlingar och individärenden)

• Driva olika strategiska projekt relaterade till arbetsrätt inom Supply Chain

• Ingå som expertfunktion i olika transformationsprojekt (t.ex. automatiserings- och digitaliseringsprojekt) 

• Identifiera och facilitera utbildningsinsatser inom arbetsrättsområdet

• Driva och utveckla fackliga forum på nationell nivå

• Bygga långsiktiga relationer över hela organisationen

 

Som Arbetsrättspecialist är du en del av HR-avdelningen. Du rapporterar till vår Förhandlingschef och är baserad på huvudkontoret i Solna i Stockholm. I rollen kan det förekomma en del resor till våra mejerier runt om i Sverige.

 

Vem är du?

Vi söker dig som har en examen inom personalvetenskap eller juridik. Du har minst tre års arbetslivserfarenhet med djupgående kunskaper och praktisk tillämpning inom det arbetsrättsliga området. Idag kanske du arbetar i en arbetsgivar- eller arbetstagarorganisation alternativt i en HR-roll med arbetsrättsinriktning i ett större företag, oavsett har du en god förhandlingsvana där erfarenhet av arbetaravtal är meriterande. Vidare känner du dig trygg i att hålla utbildningar och presentationer och du kommunicerar väl både på svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

 

Som person ser vi att du är diplomatisk, ödmjuk och trygg i din kompetens. Du har ett strukturerat arbetssätt, är handlingskraftig och driver självständigt ditt arbete framåt. Vidare har du en god kommunikativ och pedagogisk förmåga som gör att du på ett enkelt sätt kan förklara hur lagar och avtal ska tillämpas i praktiken. Då rollen innebär många kontaktytor ser vi att du på ett lyhört, relationsbyggande och lösningsorienterat sätt kan samarbeta med andra för att uppnå önskat mål och resultat.

 

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Arla Foods med Jurek HR. Du söker tjänsten via annonsen på jurek.se och intervjuer kommer att ske löpande varför vi ser fram emot att få din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om rollen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Cecilia Strååt på cecilia.straat@jurek.se alt 076-002 69 75 eller researcher Sandra Waldnert på sandra.waldnert@jurek.se alt 076-002 69 37.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Om Arla Foods och vårt erbjudande

Arla är ett globalt bondeägt företag som arbetar med stort fokus för hållbarhet i framtidens mejeri. Vi är marknadsledare inom vårt område och stolta över vår verksamhet som genomsyras av mångfald och stora ambitioner. En välkomnande företagskultur som skapar arbetsglädje är viktigt för oss och vi månar om att ge våra anställda utmanande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter. Som anställd hos Arla Foods får du tillgång till ett bra förmånspaket, vi arbetar enligt ett hybridarbetsätt och har givetvis kollektivavtal.

 

Område

Solna

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Solna . Publicerat : 21 april

Kategorier : HR & Organisation Juridik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Arbetsrättsspecialist till Arla Foods