Jurek Bemanning

Arbetsrättsjurist till Sveriges Byggindustrier Göteborg

Sveriges Byggindustrier är en bransch- och arbetsgivarorganisation för 3 600 bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Vår vision är ett hållbart samhällsbyggande i världsklass. För att det ska bli verklighet krävs att byggindustrin är attraktiv, sund och säker - en framtidsbransch i ständig utveckling med gott anseende. Organisationen verkar för att förbättra villkoren för våra egna medlemsföretag och bygg- och anläggningsbranschen i stort. Sveriges Byggindustrier har fyra fokusområden: attraktiva kollektivavtal, sund konkurrens, säkerhet och kompetensförsörjning. Vi söker nu en arbetsrättsjurist till region Väst - välkommen med din ansökan!


Arbetsbeskrivning

Som arbetsrättsjurist hos oss bistår du med stöd och råd till förbundets medlemsföretag och stöttar kollegorna i regionen med arbetsrättsliga frågor. Dina arbetsuppgifter kommer också att bestå i att hantera komplexa arbetsrättsliga ärenden, förhandlingar, initialt främst regionala förhandlingar och framöver kan också bli aktuellt med centrala förhandlingar, samt att hålla utbildningar. I tjänsten ingår också att göra arbetsplatsbesök samt att ansvara för specifika utskott och driva arbetet i dessa utskott framåt tillsammans med medlemsföretag. Du kommer också att fungera som en arbetsledare för arbetsrättsgruppen vilket innebär att du ska ärendefördela, projektleda arbetet i gruppen och agera bollplank för medlemmarna i gruppen. Vidare kommer du att arbeta nära företagsrådgivarna i regionen och vid behov ha ett tätt samarbete med Sveriges Byggindustriers övriga specialister.


Vem är du?

Vi söker dig som har juristexamen och minst 3–5 års arbetslivserfarenhet av att ha arbetat med arbetsrätt. Erfarenhet från byggbranschen, och dess kollektivavtal är meriterande men inte ett krav. Det är även meriterande om du har erfarenhet av migrationsfrågor, entreprenadrätt och skattefrågor. Om du tycker om att arbeta självständigt samt är en driven, lugn och stabil person som också har stor social kompetens kan du vara den vi söker. Tjänsten ställer krav på att möta människor i olika roller vilket innebär att vi söker dig som även har ett prestigelöst sätt och god samarbetsförmåga. Arbetet kräver god verbal och skriftlig förmåga i svenska och engelska.


Du erbjuds

Vi ger dig möjligheten att vara en del av vår vision och att träffa många spännande människor hos våra medlemsföretag. Vi erbjuder dig en roll med stort eget ansvar och omväxlande arbetsuppgifter som också kommer att formas av medlemsföretagens behov. Du kommer att rapportera till regionchefen i Väst.


Start

Enligt överenskommelse

Lön

Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag

Urvalet sker löpande - välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

Område

Verksamhetsområdet är region Väst med önskvärd placering i Göteborg.
Västra Götalands län
Resor inom tjänsten förekommer i regionen och det är ett krav att du har B-körkort.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sveriges Byggindustrier med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Julia Andersson på telefonnummer 031–7128349 alternativt julia.andersson@jurek.se.

Om verksamheten

Sveriges Byggindustriers uppgift är att stödja och företräda medlemsföretagen i frågor som rör förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare. En väsentlig uppgift för organisationen är att genomföra förhandlingar med de fackliga motparterna och teckna centrala kollektivavtal om löner och allmänna anställningsvillkor. Byggavtalet, Väg- och Banavtalet och Tjänstemannaavtalet är de tre större kollektivavtalen, men det finns även ett flertal mindre avtal. En viktig uppgift är också att informera, stödja och inspirera till att driva processen för attraktiva kollektivavtal och löneformer för medlemsföretagen. Vi vill förenkla kollektivavtalen och ge ökade möjligheter till företagsanpassade tillämpningar. Läs gärna mer på vår hemsida sverigesbyggindustrier.se.

Sökord: arbetsrätt, arbetsrättsjurist, teamledare, arbetsledare, kollektivavtal, regionala och centrala förhandlingar, utbildning, juridisk rådgivning.


Område:

Göteborg
Västra Götalands län

Anställning:

Tillsvidare Heltid

Kontakt:

Åsa Dahlberg


Ansök nu

Ansök snarast . Arbetsort : Göteborg . Publicerat : 17 september

Kategorier : Bygg & Anläggning Juridik


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Arbetsrättsjurist till Sveriges Byggindustrier Göteborg