Jurek

Arbetsrättsjurist med fokus på EU till Svenskt Näringsliv

Vill du vara med i centrum för den arbetsrättsliga utvecklingen med ett stort fokus på EU? Har du ett genuint intresse för hur arbetsrätten på bästa sätt kan bidra till utvecklingen av näringslivet, gynna företagen och stärka deras konkurrenskraft? Delar du Svenskt Näringslivs vision – företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Sverige till ökat välstånd? Då kanske denna roll som arbetsrättsjurist är något för dig!

 

Om rollen

Som arbetsrättsjurist hos oss kommer du att tillhöra avdelningen Arbetsrätt och Föreningsjuridik. Du kommer att vara en del av ett team bestående av åtta arbetsrättsjurister och en jurist med ansvar för associationsrättsliga frågor. I rollen rapporterar du till chefen för arbetsrätt och föreningsjuridik.

 

Arbetet på Svenskt Näringsliv omfattar bland annat:

• Att arbeta med initiativ från EU inom det arbetsrättsliga området från idé-stadiet till och med genomförande i Sverige samt utvärderingar och uppföljningar. Detta innebär ett nära samarbete med kollegor på andra avdelningar inom hela Svenskt Näringsliv då många frågor har flera beröringspunkter.

• Att arbeta inom Business Europe och dess arbetsgrupper respektive andra aktörer inom EU samt representanter från andra medlemsstater, framförallt andra arbetsgivarorganisationer och då, ofta särskild med de nordiska länderna, för att skapa genomslagskraft i olika frågor på EU-nivå.

• Samverkan med Svenskt Näringslivs medlemsorganisationer samt andra relevanta arbetsgivarorganisationer.

• Samverkan med fackliga organisationer inom olika forum.

• Att bedriva påverkansarbete gentemot EU, riksdagen, regeringen, myndigheter och andra organisationer. Detta inkluderar deltagande i utredningar, utarbetande av remissvar och även informellt arbete för att klargöra konsekvenserna av olika åtgärder och presentera alternativa strategier.

• Tjänsteresor kan förekomma, främst till Bryssel.

 

Vem är du?

Vi söker sig som har:

• En jur.kand.- eller juristexamen från svenskt universitet.

• Gedigen arbetsrättslig kunskap och erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom arbetsrättsområdet samt stor förståelse för företagens behov. Erfarenhet av arbete med företag från, arbetsgivarorganisation, näringslivsorganisation eller advokatbyrå, är meriterande. Även arbete på Regeringskansliet och EU:s institutioner är meriterande.

• Vana av att driva opinionsbildning i Sverige och på EU-nivå samt erfarenhet av förhandling.

• Gedigen kunskap om EU-rätt och förståelse för EU:s institutioner, samt erfarenhet av arbete med arbetsrättsliga initiativ inom EU.

• Förmåga att navigera och agera i komplexa sammanhang, ta initiativ samt att arbeta både självständigt och i team.

• God kommunikationsförmåga på både svenska och engelska, både i tal och skrift. Kunskap i annat språk kan vara meriterande.

• Erfarenhet av att driva opinionsbildning på EU-nivå, både nationellt och i Bryssel.

• Förmåga att ta initiativ samt att leda och hantera komplexa frågor.

 

Vi erbjuder

Hos oss blir du en del av en organisation med ett viktigt uppdrag som handlar om att påverka och förbättra villkoren för företagande i Sverige. Vi arbetar utifrån vår vision – "Företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Sverige till ökat välstånd." Vi erbjuder våra anställda bra förmåner med bland annat generöst friskvårdsbidrag och försäkringar.

 

Ansökan

I rekryteringsprocessen samarbetar Svenskt Näringsliv med Jurek Rekrytering och Bemanning. Urvalet sker löpande så välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Notera att vi inte tar emot ansökningar via e-post. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catarina Isaksson på telefonnummer 076-002 69 81 alternativt catarina.isaksson@jurek.se.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter överenskommelse. Placering är på Svenskt Näringslivs huvudkontor i Näringslivets Hus, Storgatan 19 i Stockholm.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Om Svenskt Näringsliv

Svenskt Näringsliv är företagens företrädare i Sverige. Vi arbetar för att alla företag i Sverige ska ha bästa möjliga förutsättningar. Det här är vår vision: "Företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Sverige till ökat välstånd".

 

Svenskt Näringslivs långsiktiga mål är att Sverige ska återta en tätposition i den internationella välståndsligan. För att uppnå detta behövs en bred intressegemenskap kring värdet av företagande och företagsamhet.

 

Vår verksamhet täcker ett brett fält och vänder sig till olika målgrupper. Vi arbetar med opinionsbildning och kunskapsspridning, utvecklar nya idéer och tar fram konkreta förslag för att skapa ett bättre klimat för företagsamheten.

 

Vi företräder 60 000 små, medelstora och stora företag. Dessa är organiserade i 49 bransch- och arbetsgivarförbund. Förbunden utgör föreningen Svenskt Näringslivs medlemmar. Företag är primärt med i ett arbetsgivarförbund och/eller i en branschorganisation. Genom detta blir de även medlemsföretag i Svenskt Näringsliv.

 

Svenskt Näringsliv ansvarar för att driva frågor och områden som är viktiga för alla företag, exempelvis skatter, arbetsrätt, utbildning och infrastruktur

 

Område

Stockholm

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 12 september

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Arbetsrättsjurist med fokus på EU till Svenskt Näringsliv