Jurek

Arabisktalande projektcontroller till Röda Korset

Vill du använda din ekonomiska kompetens till att stötta Röda korsets hjälpinsatser? Brinner du för internationellt biståndsarbete och har goda kunskaper i arabiska i både tal och skrift? Då kanske detta är rollen för dig!

 

 

Arbetsbeskrivning

Som stöd till de länder där vi har inlett ett partnersamarbete, och till våra handläggare som hanterar projekten, söker vi nu en person med fokus på finansiell uppföljning. Du kommer vara närvarande genom hela projektcykeln från budgetanalys, avtalsförberedelser till analys av ekonomiska rapporter och revisioner. Du kommer främst arbeta gentemot handläggare och landrepresentanter men även dyka ner djupare vid behov med kapacitetsbedömningar hos den internationella partnern och stöd direkt till lokala föreningar.

 

I tjänsten förutsätts att du kan genomföra resor med utbildningsinsatser på plats, utifrån den lokala föreningens behov, upp till ca 90 dagar om året. Restid per tillfälle är ca en vecka.

 

Tjänsten är placerad på det svenska kontoret och arbetet är f.n. främst riktat mot Menaområdet (Middle East, North Africa). Genom den geografiska inriktningen så är det en grundförutsättning att du talar och skriver arabiska.

 

Dina kontaktytor i arbetet kommer främst att vara övriga controllers, handläggare och de rådgivare som ansvarar för planering, uppföljning, utvärdering och rapportering både i Sverige och i fält.

 

Ansvarsområden och arbetsuppgifter:

• Att bistå handläggare med råd i processer kring avtal, budget, finansiell rapportering, revision, riskhantering och redovisning av integritetsfall. Parter i dessa processer är både våra lokala föreningar som vi driver projekt med samt Internationella Röda Kors Federationen.

• Att driva processer kring verksamhetsplanering, internrapportering och bokslut.

• Att ansvara för att bedöma partners finansiella kapacitet, eventuella risker och ge rekommendation kring möjliga förbättringsområden samt hur SRK ska hantera samarbetet

• Att ge stöd, coaching och utbildning avseende bedömning av finansiell kapacitet och de processer som nämns i första punkten. Detta stöd ges huvudsakligen till handläggare inom Svenska Röda Korset samt våra landrepresentanter i fält.

• Att tillsammans med landrepresentanter stödja partners kapacitetsbyggnad genom riktade utbildningar och workshops.

• Att göra stick-prov och kontroller av partners finansiella underlag för att säkerställa kvalité och avtalsefterlevnad.

 

 

Vem är du?

Formella kvalifikationer:

• Civilekonom eller annan relevant utbildning

• 2-4 års relevant arbetslivserfarenhet

• Baskunskaper inom redovisning

• Erfarenhet av att utbilda, coacha och projektledning

• God arabiska i tal o skrift

• Flytande engelska och svenska i tal och skrift.

 

Meriterande kvalifikationer:

• Erfarenhet av bidragsuppföljning

• Erfarenhet av internationellt biståndsarbete

• Arabisk juridisk/ekonomisk fackspråklig erfarenhet

• Rödakorsengagemang som frivillig

 

 

Personliga kvalifikationer:

Lika viktigt som att du lätt skapar dig en uppfattning om ett stort material och gör en analys är att du har en stor pedagogisk förmåga och på ett enkelt sätt kan beskriva samt dela med dig av dina kunskaper. Du gillar att arbeta tillsammans med andra och har lätt för sociala kontakter. Du ser på frågor ur ett brett perspektiv, greppar snabbt komplexa frågeställningar och letar långsiktiga lösningar. Du är systematisk, noggrann, välorganiserad och följer regler samtidigt som du också omprövar och ständigt söker förbättringar.

 

 

Du erbjuds

Tjänsten avser en tillsvidaretjänst med placering på Röda Korsets huvudkontor vid Mariatorget i Stockholm. Eventuell placering på kontoret i Malmö, Göteborg eller Umeå kan också diskuteras. I tjänsten förutsätts att du kan genomföra resor med utbildningsinsatser på plats, utifrån den lokala förenings behov. Resorna kan gå till insatser i både katastrof och konfliktområden och arbetsförhållanden kan innebära viss/stor psykisk påfrestning. Röda Korset kommer säkerställa att du får en säkerhetsutbildning för resor i riskområden samt utbildning i antikorruptionsarbete.

 

I denna rekryteringsprocess samarbetar Röda Korset med Jurek Rekrytering & Bemanning. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emelie Baeckström, 073-745 06 46 alt. emelie.baeckstrom@jurek.se. Urvalsprocessen sker löpande och du är varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Vi tar inte emot ansökningar via mail.

 

 

Om verksamheten

Röda korset är världens största katastroforganisation och finns representerade i 192 länder. Genom våra nationella föreningar finns vi på plats före, under och efter i katastrof och konflikt. När en katastrof sker bidrar vi med pengar och/eller personal. På den internationella avdelningen inom Svenska Röda korset bedrivs ett stort antal projekt, som hanterar externa bidrag i storleksordningen 200-300 milj kr/år.

 

Område: Stockholm

Anställning: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 30 augusti

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Arabisktalande projektcontroller till Röda Korset