Jurek Bemanning

Ålandsbanken söker jurist med bankbakgrund

Ålandsbanken söker jurist med bank bakgrund!

Vi söker dig som har jobbat som jurist in-house inom bank eller finansbranschen gärna med bred erfarenhet av implementering av regelverk både inom traditionell banking och inom värdepappersverksamhet.

Rollen:

Detta är en generalist roll där du jobbar BackOffice på det svenska kontoret.

Du kommer att handlägga juridiska frågor med anknytning främst till bank- och värdepappersverksamheten men även avtalsrätt och bolagsrätt kan ingå i ansvarsorådet.

I tjänsten ingår att bidra med juridisk kunskap vid utveckling av nya produkter och tjänster och att upprätta och granska avtal, produktvillkor och övrig dokumentation. Du kommer även att utgöra ett stöd för koncernens personal i juridiska frågor. Vidare ingår att utarbeta regelverk för verksamheten samt att hålla utbildning inom bankjuridik för vår personal.

Inom enheten finns totalt 10 jurister fördelade mellan kontoren i Mariehamn, Helsingfors och Stockholm där bemanningen vid Stockholmskontoret utgörs av en person. Den svenska verksamhetens behov av juridiska tjänster tillgodoses dock även av jurister placerade i Mariehamn och mellan enheterna finns ett nära samarbete.

Arbetet utförs ofta i projektgrupper och i nära samarbete med andra avdelningar och förutsätter därför att du tycker om att arbeta i grupp. Du förväntas även kunna arbeta självständigt då tjänsten är den enda i sitt slag vid Stockholmskontoret.

Vi värdesätter en hög integritet och att du kan göra bedömningar utifrån en helhetssyn. Då banksektorn fortsättningsvis står inför stora förändringar regelverksmässigt och med olika digitala lösningar behöver du ha lätt för att anpassa dig till nya situationer och se möjligheter före problem.

Uppdraget är ca 5 månader med chans till förlängning.

Start i mitten av augusti

 

För detta uppdrag har Ålandsbanken valt att samarbeta med Jurek Rekrytering & Bemanning och Joakim Folmer-Hansen, Manager Jurek Interim.

 

Kontaktuppgifter:

Joakim Folmer-Hansen

joakim.folmerhansen@jurek.se 

073-987 97 22

 

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Joakim Folmer-Hansen
0739-87 97 22

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 28 juni . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Ålandsbanken söker jurist med bankbakgrund