Jurek

Affärsdriven Ekonomichef till AC Floby

AC Floby söker nu en Ekonomichef med controllerinriktning till deras verksamhet i Floby. Är du en affärsdriven Ekonomichef som vill vara med och driva och vidareutveckla ekonomifunktionen och bolaget som helhet så är denna roll helt rätt för dig!

 

 

Arbetsbeskrivning

I rollen som Ekonomichef har du det övergripande ekonomiska ansvaret. Rollen innebär ett stort fokus på lönsamhet och kapitalbindning. Utöver det operativa arbetet med analys och planering har du riktat fokus på förbättringsarbete där du både identifierar och driver förbättringar inom ekonomifunktionen och bolaget som helhet. Vidare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bland annat innefatta:

 

•  Rapportering och redovisning, främst till ägare/styrelse

•  Skatt och deklaration

•  Business controlling

•  Leda och styra verksamheten med de ekonomiska mätetalen i åtanke

•  Agera stöd i ekonomiska frågor

•  Vara ett tydligt stöd till CEO i affärs- och kundrelaterade frågor

•  Utvärdera investeringar, nya affärer och kalkylering

 

Du tillhör företagets ledningsgrupp och tillsammans leder ni arbetet och verksamheten i rätt riktning. I samband med pågående förbättringsarbete kommer du arbeta med att sätta långsiktiga och tydliga strategier för bolaget. Du tillhör en grupp om 5 ekonomer där du har ett personalansvar.

 

 

Vem är du?

Vi ser att du som söker är utbildad ekonom samt har cirka 3-5 års erfarenhet från ledande finansbefattning i ett medelstort, tillverkande bolag. Vi ser även att du har förståelse och intresse för att göra kloka och bra bedömningar på investeringar, business case-analyser och nya affärer. Vidare behärskar du svenska och engelska mycket väl i tal och skrift. AC Floby jobbar i ekonomisystemet Monitor.

 

Som person är du lyhörd, pålitlig och prestigelös. Du har ett strukturerat arbetssätt och har en förmåga att se helheten samt kan blicka framåt för att kunna utveckla strukturer och processer. Du har ett kommunikativt ledarskap och trivs i en central roll med fokus på controlling och affärsstöd till CEO. För att trivas hos oss trivs du i en företagskultur präglad av gott samarbete och viljan att alltid kunna utvecklas. Genom tydlig uppföljning och planering kan du från tidigare arbeten påvisa solida och framgångsrika resultat.

 

 

Vad erbjuder vi?

AC Flobys mission är att tillverka produkter i världsklass med glädje och stolthet och detta genomsyrar även företagets kultur och samarbete. Du välkomnas in i en prestigelös organisation med kompetenta medarbetare med ett starkt affärsfokus!

 

I denna rekryteringsprocess samarbetar AC Floby med Jurek varpå du vid frågor om tjänsten är välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Charlotta Hansen via charlotta.hansen@jurek.se eller 0766331448 för frågor.

 

Urvalsprocessen sker löpande och du är välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

 

 

Om verksamheten

Automotive Components Floby AB (AC Floby) är en aktör inom fordonsindustrin som utvecklar och tillverkar komponenter såsom vevstakar, bromsskivor och nav. Kunder är bland annat Volvo AB, Volvo Cars, Ford, Jaguar och andra externa kunder. AC Floby är ett helägt dotterbolag till Volvo Cars. AC Floby erbjuder sina globala kunder tillverkning av produkter enligt fordonsindustrins högsta standard inom kvalitet, precision och miljöpåverkan. Dessa levereras med glädje och stolthet från fabriken i Floby där stolta medarbetare med stort engagemang, bred erfarenhet och hög kompetens arbetar. Läs gärna mer på https://www.acfloby.se/

 

Område: Falköping

Anställning: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Falköping . Publicerat : 17 november

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Chef & Ledning Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Affärsdriven Ekonomichef till AC Floby