Jurek

Advokat till Eriksson & Bengtsson

Är du advokat och vill bli framtidens konkursförvaltare? Vill du kombinera juridik, ekonomi och affärer?

Nu finns chansen som många väntar på och som sällan dyker upp. Ta den!

 

 

Arbetsbeskrivning:

Din roll som advokat hos Eriksson & Bengtsson blir att arbeta med kvalificerad affärsjuridik, med fördel inom obeståndsrätt. Du hanterar dina ärenden självständigt samtidigt som det finns möjlighet att rådgöra och arbeta tillsammans med dina kollegor. Parallellt med rollen som advokat inom affärsjuridikens område får du möjlighet att successivt växa in i rollen som konkurshandläggare, med målet att på sikt bli konkursförvaltare.

 

Som konkursförvaltare får du ett spännande och utvecklande arbete. Inget ärende är det andra likt. Du utreder konkursärendet, förvaltar konkursboet och tillvaratar borgenärernas gemensamma rätt. Du utreder vad som skett, en utredning som kan leda till anmälan om brott och processer i domstol. Självklart kretsar mycket av arbetet kring konkurslagen, men även avtalsrätt, sakrätt, arbetsrätt samt områden inom miljöbalken och brottsbalken kommer in i ditt arbete.

 

I vissa konkurser kan det vara aktuellt att driva verksamheten vidare under en period, vilket gör att du även agerar företagsledare och fattar de beslut som krävs.

 

Som konkurshandläggare bistår du konkursförvaltaren i dennes arbetsuppgifter och lär dig samtidigt hantverket så att du senare själv kan axla den spännande rollen som konkursförvaltare.

 

 

Vem är du?

Du är advokat, har arbetat med affärsjuridik och ekonomi, samt har ett särskilt intresse för obeståndsrätt. Vi ser gärna att du har intresse av att fördjupa dig inom obeståndsrätt och vill växa in i rollen som framtida konkursförvaltare. Det är meriterande om du har några års erfarenhet av att självständigt hantera ärenden och klienter. Det är vidare meriterande om du har en egen klientstock.

 

Vi tror att du är prestigelös, nyfiken och med intresse av att utvecklas. I ditt arbete kan du se såväl detaljerna som helheten och du är van att prioritera. Ett personligt ansvarstagande värdesätts högt. Självklart trivs du i rådgivarrollen och du gillar att nätverka med det lokala näringslivet och att bygga upp klientkontakter.

 

Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

 

 

Du erbjuds:

Som en del av Eriksson & Bengtsson blir du en del av en platt organisation med kollegial kultur där man frikostigt delar med sig av kunskap och stöd sinsemellan. Eriksson & Bengtsson är en advokatbyrå som värnar om sina anställda och som aktivt arbetar med en personlig och professionell utveckling. Hos oss kommer du löpande att få utbilda och utveckla dig inom dina expertområden.

 

Du kommer att arbeta nära en dedikerad mentor och få möjlighet att ta del av mångårig erfarenhet kopplat till rollen som konkursförvaltare.

 

Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Placering: Kungsbacka, med möjlighet att även arbeta i Göteborg och på distans.

 

 

Om Eriksson & Bengtsson:

Eriksson & Bengtsson är en fullservicebyrå som rymmer många specialister med fokus på allmän affärsjuridik och obestånd. Advokatbyrån är väletablerad och personlig; med lokala kontor i Borås, Skövde, Lidköping, Alingsås, Göteborg och Kungsbacka.

 

Byrån söker efter ytterligare en advokat inom affärsjuridik med särskild inriktning mot obeståndsjuridik och med målet att bli konkursförvaltare.

 

Läs gärna mer om oss på www.erobe.se

 

Din ansökan:

I denna rekryteringsprocess samarbetar Eriksson & Bengtsson Advokatbyrå med Jurek. Urval sker löpande så inkom med din ansökan så snart som möjligt för att inte missa din chans. Välkommen med din ansökan via www.jurek.se. Vi accepterar inte ansökningar via email. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Bouvin på telefonnummer 076-002 69 22 eller via mail: maria.bouvin@jurek.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Område

Kungsbacka

Anställning

Tillsvidare

Omfattning

Heltid

 

 

Ansök nu 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Kungsbacka . Publicerat : 6 september

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek

Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Advokat till Eriksson & Bengtsson