Jurek Bemanning

Ackordscentralen söker paralegal

Om företaget
Allt sedan Ackordscentralen grundades av landets köpmannaföreningar för 150 år sedan, har vår uppgift varit att hjälpa företag med betalnings- eller lönsamhetsproblem. Idag är vi en rikstäckande organisation som arbetar snabbt och effektivt med skräddarsydda team, sammansatta av de erfarna jurister och specialister som krävs för att ge konstruktiv hjälp med allt ifrån rekonstruktion och konkurshantering till allmän rådgivning. Till vårt kontor i Stockholm söker vi en paralegal.

Arbetsbeskrivning
I din roll ingår det att på bästa sätt assistera, hjälpa och biträda konkursförvaltare, rekonstruktörer och likvidatorer med handläggning av konkurser, företagsrekonstruktioner och likvidationer. På sikt kommer du även kunna få arbeta mer självständigt med handläggning av mindre konkurser.

Exempel på arbetsuppgifter;

Framtagning av datauppgifter om konkursgäldenärer
Upprätta förslag på återkommande handlingar i konkurser såsom konkursbouppteckningar, förvaltarberättelser och halvårsberättelser
Förteckning av bokföringsmaterial
Upprättande av kravbrev och administrera indrivning av kundfordringar
Förse konkursförvaltare och biträdande jurister med material för rättsutredningar
Biträda med likviditets- och resultatbudget i företagsrekonstruktioner
Administrera röstlängder vid företagsrekonstruktioner
Upprätta förslag på slutredovisningar i likvidationer
Korrekturläsning
Biträda övriga i organisationen – som ekonomiavdelningen, lönegarantiavdelning samt receptionen i olika ärenden.

Vem är du?
Vi söker dig som har en Paralegalutbildning. Det är meriterande om du har ett par års erfarenhet av att arbeta i en assistentroll, gärna från en advokatbyrå eller liknande men ej ett krav. Du behärskar Office-paketet mycket bra, och ser dig själv som systemkunnig. Du behärskar svenska och engelska mycket bra i tal och skrift. Vidare är du intresserad av juridik och samhällsfrågor.

Som person är du mycket noggrann och tycker ordning och reda. Du är driven, proaktiv, tar egna initiativ och ser vad som behöver göras och hugger i där det behövs. Vidare är du duktig på kommunikation och van med olika typer av kontaktytor, samt anpassningsbar. Du tycker om att ge bra service, att samarbeta och du är mycket kvalitetsmedveten. Du ser dig själv som en ödmjuk person med skinn på näsan. Avslutningsvis är du av en flexibel natur och tycker om ett effektivt arbetssätt.

Du erbjuds
En utmanande, spännande och varierade tjänst i ett väletablerat bolag. Du kommer att tillhöra ett härligt och glatt gäng med driv och engagemang. Kontoret är beläget i fina lokaler på Strandvägen i Stockholms city. I denna rekrytering samarbetar Ackordscentralen med Jurek Rekrytering & Bemanning. Är du intresserad så är du välkommen att söka genom att skicka in ett personligt brev och ditt CV. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Monia Letmark på monia.letmark@jurek.se
. Vi går igenom ansökningar och intervjuar löpande – vänta därför inte med att skicka in din ansökan! Du söker tjänsten via Jurek Rekrytering & Bemannings hemsida, www.jurek.se. Varmt välkommen med din ansökan!

 

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Monia Letmark

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 13 juli . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Jurek Bemanning

Alla jobb hos Jurek Bemanning

Liknande jobb Ackordscentralen söker paralegal