FRA

Underrättelseanalytiker till Signalunderrättelseverksamheten

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker vi analytiker som har den kreativitet och uthållighet som krävs för att lösa avancerade problem och skapa förståelse för vad som händer i världen. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.


Ditt uppdrag
Som analytiker agerar du som del av vårt stöd till svenska militära operationer inom ram för signalunderrättelseverksamheten. I detta ingår bearbetning av olika informationstyper och analysarbete i olika verktyg. Baserat på bearbetnings- och analysarbetet producerar du signalunderrättelserapporter. Arbetet sker ofta inom ett team med gemensamma mål och arbetsområden men kan också utföras självständigt beroende på underrättelsebehovens karaktär. I tjänsten ingår utveckling av metoder och rapportering samt att anpassa produktionen efter uppdragsgivarnas behov. Du ansvarar även för uppdragsgivarkontakter inom arbetsområdet och har kontakt med flera funktioner internt på FRA.

Arbetet erbjuder goda möjligheter till egen påverkan på arbetsuppgifter samtidigt som tjänsten kräver en hög grad av kreativitet och eget ansvar. På sikt ser vi att tjänsten kommer inbegripa ett ökande ansvar.

En viktig del i tjänsten innebär att hålla sig uppdaterad gällande befintlig och ny teknik då vi verkar i en snabbföränderlig omvärld. Du kan i perioder komma att vara beredskapsställd vilket kan kräva arbete på obekväma arbetstider. Tjänsteresor inrikes och utrikes kan förekomma.


Du kan
Vi söker dig med en akademisk examen inom relevant område, alternativt har förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Du har främst arbetat med bearbetning/analys samt med rapportproduktion. Har du varit på utlands­tjänstgöring, i första hand i underrättelsebefattning, så är det meriterande för tjänsten. Förutom ovannämnda är det meriterande om du har erfarenheter från svensk underrättelse- eller säkerhetstjänst samt översättningsarbete.

Du skriver och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska och kunskaper i ytterligare språk som talas i Mellanöstern och/eller Nordafrika är meriterande för tjänsten. Vi ser att du har ett generellt intresse för teknik ur ett användarperspektiv.


Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är prestationsorienterad och ansvarstagande. Du sätter upp höga mål både för dig själv och ditt uppdrag och ser till att dina resultat håller hög kvalitet. Tjänsten kräver att du som person är uthållig och i arbetet är du problemlösnings­orienterad och noggrann samtidigt som du har ett högt sekretessmedvetande.

Du är professionell och tillmötesgående och stöttar gärna andra för att nå gemensamma mål. Du är prestigelös och gillar att bolla idéer och tankar med dina kollegor. För tjänsten är det även viktigt att du har ett långsiktigt engagemang kopplat till dina arbetsuppgifter samt klarar av perioder med tempoväxling avseende arbetsbelastning och produktion.


Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.


Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 4546. Fackliga företrädare nås via växeln på telefon 08-471 4600.

Ansökan med CV och personligt brev sker via www.fra.se senast 2020-09-20.


Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2020-09-20

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Lovön

Kontaktpersoner:
Se annons

Företagets hemsida:
http://www.fra.seAnsök nu


 

Sista ansökningsdag : För 9 timmar sedan . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 1 september

Kategorier : Offentliga jobb Säkerhet & Skydd


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Underrättelseanalytiker till Signalunderrättelseverksamheten