FRA

Teknisk strateg inom radioområdet

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu en teknisk strateg med kunskap inom radio. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Tjänsten är placerad på ett av kontoren på den Tekniska avdelningen, och du kommer att ha nära samarbeten både inom och utanför avdelningen.

I rollen som teknisk strateg ska du ta fram och underhålla en långsiktig strategisk plan för domänens produkter och system och samarbeta med den beställande verksamheten. Rollen innebär att du har det övergripande ekonomiska ansvaret för leveranserna inom det aktuella teknikområde och är den som säkerställer att det finns i en överenskommen roadmap, tillsammans med den beställande verksamheten.  

Som teknisk strateg äger du domänens backlog och tillsammans med team, beställare, arkitekt, och andra intressenter skapar du en bra balans mellan kort- och långsiktiga behov, samt skapar förutsättningar för teamen att leverera. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är framförallt att:

• Ha ekonomiskt och tekniskt livscykelansvar för produkter och system inom det aktuella teknikområdet
• Kunna hantera ekonomiska investeringsprognoser för de aktuella tekniska leveranserna, så att prognoser ligger i linje med domänernas budgetar
• Upprätthålla en vision, roadmap och prioriterad backlog för domänen, i samråd med beställare och andra intressenter. Inkluderar kravförädling och omvärldsbevakning.
• Säkerhetsställa att domänens produkter och system uppfyller alla nödvändiga krav

Resor inrikes och utrikes förekommer.

Du kan

Vi söker dig som har:
• Akademisk utbildning inom teknik, alternativt motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet
• Mångårig erfarenhet av teknikutveckling och projektarbete
• Erfarenhet av utveckling av antenn- och mottagarsystem i radio- eller mikrovågsområdet
• Erfarenhet av budgetarbete och budgetansvar, teknisk och ekonomisk planering och strategi
• God teknisk förankring och inblick i relevanta tekniska områden
• Erfarenhet av arbetsledning eller projektledning
• God kunskap i svenska och engelska i såväl tal och skrift
• Flerårig erfarenhet av mjukvaruutveckling, systemarkitektur och projektarbete
• Flerårig erfarenhet av agila arbetssätt och DevOps
• God pedagogisk förmåga att beskriva system och arkitekturfrågor för beställare och ledning
• Generellt god och bred IT-kunskap

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av/kunskap om:
• System för signalspaning
• Verksamhetsutveckling
• Arbete med tekniska lösningar inom underrättelsetjänst eller försvarssektorn
• Personalansvar
• Arbete inom IT-arkitektur och/eller systemutveckling där du definierat IT-lösningar
• Systemarkitektur med avseende på informationssäkerhet
• Planeringsverktyg såsom Jira / Confluence

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som utvecklar effektiva, förnuftiga och genomförbara lösningar på problem. Du förmedlar både egna och andras idéer om förändring- och utvecklingsinsatser. För att trivas i rollen initierar, driver och följer du upp utveckling av planer och projekt i dialog med intressenter. Som person agerar du när andra tvekar och du påverkar beslut genom att tydliggöra olika lösningar. Du förmedlar både muntlig och skriftlig information tydligt och enkelt.

Vårt erbjudande
På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större.  På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss.  Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 42 96. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-10-01.
Referensnummer 4138/22.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2023-10-01

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Stockholm

Kontaktpersoner:
Se annons


Företagets hemsida:
www.fra.se


Ansök nu


Sista ansökningsdag : 1 oktober . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 19 september

Kategorier : Data & IT Offentliga jobb Projektledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från FRA

Alla jobb hos FRA

Liknande jobb Teknisk strateg inom radioområdet